Ο Τζάκι Τσαν στους αγώνες (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Τζάκι Τσαν στους αγώνες (video)
Ο διάσημος Κινέζος ηθοποιός έγινε συν-ιδιοκτήτης της κινεζικής ομάδας Baxi DC Racing Alpine που θα συμμετέχει στις φετινές 24 ώρες του Μαν.

Ο Τζάκι Τσαν δηλώνει φανατικός λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και μάλιστα θέλει να στηρίξει τους Κινέζους οδηγούς και τις αντίστοιχες ομάδες να ξεφύγουν από τα όρια του ασιατικού πρωταθλήματος αντοχής και να συμμετέχουν επί ίσοις όροις το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC).

Στο πλαίσιο αυτό ο Τζάκι Τσαν δημιούργησε την ομάδα Baxi DC Racing Alpine μαζί με τον κινέζο οδηγό Ντέιβιντ Τσενγκ και πρωταθλητή στο ασιατικό πρωτάθλημα αντοχής. Η ομάδα θα συμμετέχει στην κατηγορία LMP2 του διάσημου 24ωρου αγώνα στο Λε Μαν με ένα Alpine A460 – Nissan, το οποίο διαθέτει κινητήρα V8 4,5 λίτρων χωρίς turbo, που αποδίδει 450 ίππους ισχύος και 570 Nm ροπής.

Ο Τζάκι Τσαν δήλωσε πως πρόσθεσή του είναι να δει ομάδες και οδηγούς από την Κίνα να φτάνουν ψηλά στα παγκόσμια πρωταθλήματα και μάλιστα διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί ο ίδιος στον αγώνα των 24 ωρών του Μαν, ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του την απόδοση των δύο Κινέζων οδηγών Ντέιβιντ Τσενγκ και Χο Πιν Τουνγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!