Έρχεται με μεγάλη κληρονομιά το Volvo V90

Γιώργος Βαρίνος
Έρχεται με μεγάλη κληρονομιά το Volvo V90
Στις 18 Φεβρουαρίου θα αποκαλυφθεί επίσημα το Volvo V90, λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Από εικόνες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ήδη γνωρίζουμε την εξωτερική εικόνα της station έκδοσης του S90, που παραδοσιακά έχει τον κωδικό V90. Ωστόσο τα πλήρη στοιχεία του και οι επίσημες εικόνες του μοντέλου θα αποκαλυφθούν σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, στις 18 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης.

Αντίθετα με τις περισσότερες εταιρείες που δεν συνηθίζουν να προσφέρουν station εκδόσεις των κορυφαίων τους μοντέλων, η Volvo είναι περήφανη για τη μεγάλη παράδοσή της στην κατασκευή αυτού του τύπου αμαξωμάτων, που έχει μια ιστορία μεγαλύτερη των 60 χρόνων. Όλα ξεκίνησαν με το Volvo Duett στις αρχές της δεκαετίας του 50 και έκτοτε σχεδόν κάθε έκδοση των μοντέλων της Volvo, όπως τα θρυλικά Amazon, το 245, το 960 και το 850 είχαν τις αντίστοιχες station εκδόσεις. Η πρακτικότητα των αμαξωμάτων αυτού του τύπου και η δυνατότητα να παίζουν πολλαπλούς ρόλους τα έκαναν πολύ δημοφιλή ειδικά στην βόρεια Ευρώπη, όπου ακόμα και σήμερα απολαμβάνουν ιδιαίτερης προτίμησης.

Χαρακτηριστική είναι μια διαφήμιση για το πρώτο station Volvo του 1953, το Duett, όπου η σουηδική εταιρεία προβάλλει τη δυνατότητα του μοντέλου να μετατρέπεται από πενταθέσιο σε εφταθέσιο, να κουβαλά όλα τα οικογενειακά βάρη και παράλληλα, με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, να εκτελεί και χρέη επαγγελματικού Van. Φυσικά η περίπτωση του σημερινού V90 δεν είναι καθόλου ίδια, καθώς το πολυτελές station έχει ένα υψηλό κύρος και τέτοια τιμή που κανείς δεν θα το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει… εργαλεία ή εμπορεύματα, ωστόσο εξασφαλίζει τους μεγάλους χώρους που χρειάζεται μια οικογένεια σε κάθε στιγμή της ζωής της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!