Έρχεται με μεγάλη κληρονομιά το Volvo V90

Έρχεται με μεγάλη κληρονομιά το Volvo V90

Στις 18 Φεβρουαρίου θα αποκαλυφθεί επίσημα το Volvo V90, λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Έρχεται με μεγάλη κληρονομιά το Volvo V90

Από εικόνες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ήδη γνωρίζουμε την εξωτερική εικόνα της station έκδοσης του S90, που παραδοσιακά έχει τον κωδικό V90. Ωστόσο τα πλήρη στοιχεία του και οι επίσημες εικόνες του μοντέλου θα αποκαλυφθούν σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, στις 18 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης.

Αντίθετα με τις περισσότερες εταιρείες που δεν συνηθίζουν να προσφέρουν station εκδόσεις των κορυφαίων τους μοντέλων, η Volvo είναι περήφανη για τη μεγάλη παράδοσή της στην κατασκευή αυτού του τύπου αμαξωμάτων, που έχει μια ιστορία μεγαλύτερη των 60 χρόνων. Όλα ξεκίνησαν με το Volvo Duett στις αρχές της δεκαετίας του 50 και έκτοτε σχεδόν κάθε έκδοση των μοντέλων της Volvo, όπως τα θρυλικά Amazon, το 245, το 960 και το 850 είχαν τις αντίστοιχες station εκδόσεις. Η πρακτικότητα των αμαξωμάτων αυτού του τύπου και η δυνατότητα να παίζουν πολλαπλούς ρόλους τα έκαναν πολύ δημοφιλή ειδικά στην βόρεια Ευρώπη, όπου ακόμα και σήμερα απολαμβάνουν ιδιαίτερης προτίμησης.

Χαρακτηριστική είναι μια διαφήμιση για το πρώτο station Volvo του 1953, το Duett, όπου η σουηδική εταιρεία προβάλλει τη δυνατότητα του μοντέλου να μετατρέπεται από πενταθέσιο σε εφταθέσιο, να κουβαλά όλα τα οικογενειακά βάρη και παράλληλα, με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, να εκτελεί και χρέη επαγγελματικού Van. Φυσικά η περίπτωση του σημερινού V90 δεν είναι καθόλου ίδια, καθώς το πολυτελές station έχει ένα υψηλό κύρος και τέτοια τιμή που κανείς δεν θα το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει… εργαλεία ή εμπορεύματα, ωστόσο εξασφαλίζει τους μεγάλους χώρους που χρειάζεται μια οικογένεια σε κάθε στιγμή της ζωής της.
 

Volvo PV445 Duett Swedish language TV advertisement from 1958

volvo_duett.jpg

Το πρώτο station μοντέλο της Volvo ήταν το Duett της δεκαετίας του 50.

volvo_amazon.jpg

Τη δεκαετία του 60, το θρυλικό Amazon αντικατέστησε το Duett.

volvo_245_turbo.jpg

Δεκαετία 70 και το 245 γίνεται ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της Volvo.

volvo_960.jpg

Αρχές της δεκαετίας του 90 κάνει την εμφάνισή του το 960.

volvo_850_t5-r.jpg

Το 850 Τ5-R παρά το station αμάξωμά του, είχε επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου και έκανε μεγάλη καριέρα στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Αντικαταστάθηκε από το V70 στα τέλη του ΄90.

Best of internet