Προ των πυλών νέο Subaru XV

Γιώργος Βαρίνος
Προ των πυλών νέο Subaru XV
Με μια αποσπασματική εικόνα εμπρός μέρους η Subaru ανακοινώνει την παρουσίαση του XV Concept στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Το μικρότερο SUV της Subaru, το XV, αποτέλεσε μια πολύ καλή ιδέα όταν παρουσιάστηκε το 2011, ωστόσο έκτοτε έχουν περάσει πέντε χρόνια και ο κύκλος ζωής του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Έτσι η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το διάδοχο του μοντέλου σε μορφή πρωτότυπου, δηλαδή το XV Concept. Από την σκοτεινή και αποσπασματική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα προφανώς κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί πολλά, πέρα από το γεγονός ότι η σχεδίαση θα είναι σίγουρα πολύ πιο σύγχρονη και αιχμηρή.

Επίσης ένα μεγάλο θέμα του XV, ο ασθενικός κινητήρας των 1.6 λίτρων με την ατμοσφαιρική τροφοδοσία, μπορεί στο νέο μοντέλο να αλλάξει με την προσθήκη αυτού από το Levorg, ο οποίος με turbo και 170 ίππους είναι ιδανικός για το μόνιμα τετρακίνητο μικρό – μεσαίο SUV. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο XV θα αποκαλυφθούν την 1η Μαρτίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έκθεση της Γενεύης. Το νέο XV πάντως δεν αναμένεται στις εκθέσεις της Subaru πριν τις αρχές του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!