Κινδυνεύει με αναβολή το Ράλι Σουηδίας

Νίκος Τσιώκος
Κινδυνεύει με αναβολή το Ράλι Σουηδίας
Το Ράλι Σουηδίας κινδυνεύει με αναβολή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και την έλλειψη χιονιού!

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη χιονιού θέτουν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Ράλι Σουηδίας. Οι Σκανδιναβοί είναι οι μοναδικοί που φιλοξενούν ομάδες και οδηγούς του WRC σε χιονισμένες συνθήκες, ωστόσο αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό αν θα έχουμε πάγο για να γίνει και ο αγώνας. «Είναι τρομακτικό πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει ο καιρός.

Έχουμε ένα καλό επίπεδο πάγου στους δρόμους μας και υποσχόμενο δελτία καιρού για την Παρασκευή. Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αγώνα, Γκλεν Όλσον.

«Τα δελτία καιρού λένε για χαμηλές θερμοκρασίες και περισσότερο χιόνι, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι δρόμοι θα ξαναπαγώσουν επειδή χρειαζόμαστε παγωμένους δρόμους για να διεξάγουμε τον αγώνα», είπε, από τη μεριά του, ο υπεύθυνος για τις ειδικές, Γιόχαν Μάγκνουσον.

«Είναι πρώτα η ασφάλεια των πρωταγωνιστών και των θεατών που καθορίζει αν θα γίνει μία ειδική διαδρομή ή όχι. Αν δούμε ότι είναι επικίνδυνος ο δρόμος, δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε, με τη σειρά του, ο αλυτάρχης του αγώνα, Στιγκ Ρουν Κιέρνσλι. Πάντως, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απόφαση των διοργανωτών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!