SUV το αναμενόμενο i5

Γιώργος Βαρίνος
SUV το αναμενόμενο i5
Με την Tesla να κερδίζει ολοένα έδαφος στην αγορά των EV στις ΗΠΑ, η απάντηση της BMW φαίνεται πως θα έχει τη μορφή ενός SUV με την ονομασία i5.

Η δεδομένη απόφαση της BMW να επεκτείνει περαιτέρω τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων I που σήμερα περιλαμβάνει το μικρό i3 και το sport i8, φαίνεται πως θα έχει τη μορφή του i5. Το i5 θα είναι ένα μεσαίο ηλεκτρικό SUV με πολλά αισθητικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα I, έτσι ώστε να αποτελεί διακριτό μέλος της νέας μάρκας και όχι ανταγωνιστή των συμβατικών SUV της BMW. Μια πολύ ρεαλιστική πιθανή εκδοχή μας δίνουν οι καλλιτεχνικές απεικονίσεις του μοντέλου της rm car design.

Παρότι στελέχη της BMW επιβεβαιώνουν την απόφαση για παρουσίαση ενός ακόμα μοντέλου I στο άμεσο μέλλον, κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους για το αν αυτό θα είναι τετράθυρο, πεντάθυρο ή SUV. Με την κατεύθυνση ωστόσο που έχει πάρει αγορά, στην οποία οι πωλήσεις SUV διατηρούν την ανοδική τους δυναμική παγκοσμίως και απειλούν ή ξεπερνούν σε πωλήσεις τα συμβατικά μικρά και μικρά – μεσαία μοντέλα, η μορφή του μελλοντικού i5 νομοτελειακά θα είναι αυτή ενός SUV.

Αυτό που στην ουσία περιμένει η BMW πριν αρχίσει να κατακλύζει την αγορά με ηλεκτρικά ή υβριδικά I, είναι κίνητρα εθνικής εμβέλειας για την αγορά οχημάτων μηδενικών ρύπων, που αυξάνουν κατακόρυφα της πωλήσεις τους, όπως στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Ήδη, υπάρχει μια εκφρασμένη πιθανότητα από τον ίδιο τον «πλανητάρχη» Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ για την επιβολή ενός μικρού φόρου στα καύσιμα, ώστε να χρηματοδοτηθούν κίνητρα αγοράς οχημάτων μηδενικών ρύπων και η δημιουργία υποδομών φόρτισής τους. Ταυτόχρονα, η Γερμανία μελετά την επέκταση αντίστοιχων κινήτρων, κάτι που υποστηρίζει σθεναρά η κυβέρνηση Μέρκελ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!