Tokyo drift (video)

Γιώργος Βαρίνος
Tokyo drift (video)
Αμετανόητοι drifters στην ιαπωνική πρωτεύουσα αναστατώνουν τους δρόμους, διακινδυνεύοντας όχι μόνο τα διπλώματα αλλά και την ελευθερία τους.

Ξημερώματα στις άδειες λεωφόρους του Τόκιο, μια παρέα drifters οργιάζει πηγαίνοντας συνεχώς με το πλάι. Το drifting σε δημόσιους δρόμους είναι φυσικά παράνομο, ενώ ενέχει και κινδύνους για την ακεραιότητα των αυτοκινήτων, όπως φαίνεται και στο σχετικό video.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ένας εκ των συμμετεχόντων η πρακτική αυτή είναι στην κουλτούρα των Ιαπώνων drifters. Ξέρουν ότι είναι καλύτερα να οδηγούν στην πίστα, στο δημόσιο δρόμο όμως ο κίνδυνος και η πιθανότητα σύλληψης ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Το video δείχνει την παρέα των drifters σε κεντρικές λεωφόρους να μην ισιώνουν πουθενά και, φυσικά, πινακίδες αυτοκινήτων και πρόσωπα οδηγών δεν καταγράφονται σε κανένα σημείο της ταινίας για προφανείς λόγους.

Όπως αναφέρει ο σχολιαστής, «αν μας πιάσουν τελειώσαμε», καθώς χάνουν όχι μόνο το δίπλωμά τους αλλά και την ελευθερία τους. Παρόλο τον κίνδυνο και την κατανόηση ότι αυτό που κάνουν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στους ίδιους, όσο και στους υπόλοιπους οδηγούς, θεωρούν ότι αν οι νέοι δεν ντριφτάρουν στο δημόσιο δρόμο, η σκηνή των αντίστοιχων αγώνων θα φθίνει με τον καιρό. Είναι και αυτή μια άποψη, όχι χωρίς υπόβαθρο, καθώς μην ξεχνάμε ότι η δική τους δραστηριότητα ήταν η αφορμή για τη δημιουργία παγκόσμιο επιτυχημένων παιχνιδιών και φυσικά του κινηματογραφικού sequel «Οι μαχητές των δρόμων» (the fast and the furious) που από το 2001 έως σήμερα βρίσκεται στην 7η συνέχεια του και έπονται ακόμα περισσότερες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!