Το τρίτο πεντάλ πλέον κοστίζει

Πέτρος Πιτσίνης
Το τρίτο πεντάλ πλέον κοστίζει
Μια Ferrari California κατάφερε να πωληθεί σε μια εξαιρετικά υψηλή τιμή, χάρη στο χειροκίνητο κιβώτιο με το οποίο ήταν εφοδιασμένη.

Πρόσφατα σε μια δημοπρασία, μια Ferrari California κατάφερε να βρει έναν νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος πλήρωσε 393.360€ για να την αποκτήσει. Ο ένας λόγος που το αυτοκίνητο κατάφερε να πιάσει αυτή την τιμή είναι ότι η ροπή στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου, αντί ενός αυτόματου που συνηθίζεται πλέον στα supercars.

Ο δεύτερος (και σημαντικότερος) λόγος, είναι ότι η California είναι το τελευταίο μοντέλο της Ferrari που το χειροκίνητο σασμάν είναι διαθέσιμο προς επιλογή, με το συγκεκριμένο όχημα να είναι το ένα από τα μόλις πέντε που κατασκευάστηκαν! Μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό ότι μόλις δύο είχαν περάσει την γραμμή παραγωγής με την παραδοσιακή «χτένα», όμως οι διοργανωτές της δημοπρασίας έκαναν λόγο για πέντε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αξία της θα συνεχίσει να ανεβαίνει, καθώς σύμφωνα με την Ferrari, στο εξής θα διαθέτει αυτοκίνητα αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!