Tα 10 αυτοκίνητα με τα ωραιότερα ονόματα!

Πέτρος Πιτσίνης
Tα 10 αυτοκίνητα με τα ωραιότερα ονόματα!
Βαφτίζεται η δούλη του Θεού…Carrera ή Diablo ή Corvette! Δεν αρκεί να είναι ένα αυτοκίνητο καταπληκτικό, αλλά πρέπει να έχει και ένα υπέροχο όνομα, όπως τα 10 που επιλέξαμε.

Μπορεί να μην κάνουν τα ράσα τον παπά, όμως ένα ξεχωριστό όνομα δεν έβλαψε ποτέ κανένα αυτοκίνητο. Όταν μάλιστα συνδυάζεται το όνομα και με τη…χάρη, δηλαδή με ένα πραγματικά υπέροχο μοντέλο, τότε γράφεται στην ιστορία. Όπως τα δέκα αυτοκίνητα, που επιλέξαμε με κριτήριο την μοναδική τους ονομασία, αλλά και τις καταπληκτικές προδιαγραφές τους.

Εχουμε λοιπόν και λέμε.

Αlfa Romeo Disco Volante

Ο «ιπτάμενος δίσκος» της ιταλικής εταιρείας αποτελεί ίσως την πιο χαρακτηριστική ονομασία αυτοκινήτου και είναι πολύ δύσκολο, να ξεπεραστεί από κάποιαν άλλη.

Chevrolet Corvette

Οι κορβέτες διασχίζουν κανονικά τις θάλασσες, όμως το μοντέλο της Chevrolet δίνει τις δικές του ναυμαχίες στην άσφαλτο, όπου εκπροσωπεί την αμερικανική σχολή σπορ οδήγησης.

De Tomaso Mangusta

Το ιταλικό supercar πήρε το όνομά του από το μικρό θηλαστικό, που είναι ένας σίριαλ κίλερ φιδιών. Ετσι φιλοδοξούσε να δολοφονήσει και τους ανταγωνιστές του, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η Shelby Cobra.

Dodge Viper

Η οχιά ήταν όντως ένα «δηλητηριώδες» μοντέλο με εκρηκτική εκτίναξη. Ταυτόχρονα έπρεπε να προσέχει συνέχεια ο οδηγός τις απότομες και δύστροπες αντιδράσεις του.

Ferrari Testarossa

Τesta rossa σημαίνει στα ιταλικά «κόκκινο κεφάλι» και στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπέμπει στα κόκκινα καπάκια των βαλβίδων του V12 κινητήρα. Αναμφίβολα μία μελωδική επιλογή.

Lamborghini Diablo

Πρέπει να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση, για να δώσεις σε ένα αυτοκίνητο το όνομα του διαβόλου, ωστόσο η Lamborghini το τόλμησε και δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα.

Land Rover Defender

Tο όνομα «υπερασπιστής» υποδηλώνει κάποιον δυνατό, έμπιστο και αξιότιμο, που μάχεται μέχρις εσχάτων και δεν σε προδίδει ποτέ. Ακριβώς, όπως και το φημισμένο μοντέλο εκτός δρόμου.

Pontiac Firebird

Το πουλί της φωτιάς αναφέρεται στον ιστορικό Φοίνικα. Εμπνευσμένο όνομα, τέλειο για ένα αυτοκίνητο μυώδες, κουλ και έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του στον δρόμο.

Porsche Carrera

Carrera ονομάζονται στα ισπανικά οι αγώνες αυτοκινήτων. Στην περίπτωση της Porsche παραπέμπει στους μεξικάνικους αγώνες Carrera Panamericana της δεκαετίας του 50, όπου οι Γερμανοί κατέγραψαν μεγάλες νίκες.

Shelby AC Cobra

Ενας φακίρης μπορεί να υπνωτίσει και να χειριστεί με ασφάλεια μία κόμπρα, όμως σε λάθος χέρια μπορεί να αποδειχθεί ένα τέτοιο φίδι θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Τέλειο όνομα για ένα πολύ ιδιαίτερο, σπορ αυτοκίνητο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!