Εσωτερικές μεταγραφές για τους Φαρφούς, Γκλόκ και Μάρτιν

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ BMW ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DTM

Εσωτερικές μεταγραφές για τους Φαρφούς, Γκλόκ και Μάρτιν

Εσωτερικές μεταγραφές για τους Φαρφούς, Γκλόκ και Μάρτιν

Η BMW Motorsport συμμετέχει στη φετινή σεζόν του DTM με την ίδια, δοκιμασμένη ομάδα οδηγών και κάποιες εσωτερικές μεταγραφές στις τέσσερις ομάδες.

H BMW Motorsport (το αγωνιστικό τμήμα της BMW) ανακοίνωσε πως οι περσινοί οκτώ οδηγοί θα τρέξουν και φέτος με τη BMW M4 DTM και είναι οι Μπρούνο Σπένγκλερ (CA), Μάρκο Γουίτμαν (DE), Αντόνιο ΦίλιξΝτεΚόστα (PT), Τίμο Γκλόκ(DE), Αουγκούστο Φαρφούς (BR), Τομ Μπλόμκβιστ(GB), Μαξίμ Μάρτιν (BE) και Μάρτιν Τόμζικ (DE).

Επίσης έχει επιβεβαιωθεί η σύνθεση κάθε ομάδας στο DTM. Μόνο στη BMW Team Schnitzer το δίδυμο ΦίλιξΝτεΚόστα και Τόμζικ παραμένει ως έχει, ενώ αλλαγές έχουν γίνει στις υπόλοιπες τρεις ομάδες. Ο Τίμο Γκλόκ μετακινείται από τη BMW Team MTEK στη BMW Team RMG, δίπλα στον Μάρκο Γουίτμαν. Οι δύο οδηγοί έχουν προϊστορία σαν team-mates το 2013 στη BMW Team MTEK. Ο Αουγκούστο Φαρφούς παίρνει τη θέση του Τίμο Γκλόκ στη BMW Team MTEK πλαισιώνοντας τον Μπρούνο Σπένγκλερ. Αυτό σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος αφήνει τη BMW Team RBM μετά από πολλά επιτυχημένα χρόνια συνεργασίας. Ο Μαξίμ Μάρτιν παίρνει μεταγραφή στην ομάδα που διευθύνει ο Βέλγος Μπάρτ Μαμπάεϊτ, σαν  νέος team-mate του Τομ Μπλόμκβιστ.

«Έχουμε μία πολύ ισχυρή και σταθερή ομάδα οδηγών που επέδειξε έξοχο ομαδικό πνεύμα στη μάχη για το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών την περσινή σεζόν», δήλωσε ο διευθυντής της BMW Motorsports Γιένς Μαρκουάρντ. «Επομένως, δεν χρειαζόταν να «πειράξουμε» μία δοκιμασμένη συνταγή σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των οδηγών. Ωστόσο φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούμε νέα ερεθίσματα, αλλάζοντας συστηματικά τα ζευγάρια οδηγών στις τέσσερις ομάδες μας στο DTM ώστε να πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση του συνολικού πακέτου, κάτι που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πράξη. Γι’ αυτό και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν με τις αλλαγές για την ερχόμενη σεζόν. Οι Αουγκούστο Φαρφούς, Τίμο Γκλόκ και Μαξίμ Μάρτιν έχουν αποδείξει την κορυφαία κλάση τους στο DTM και διαθέτουν τη στόφα του νικητή. Τώρα αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις μέσα από τις οποίες ευελπιστούμε να κάνουν ένα ακόμα βήμα προόδου».

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα των Αουγκούστο Φαρφούς, Τίμο Γκλόκ και Μαξίμ Μάρτιν στο DTM που το τρίο αλλάζει ομάδες. Ο Φαρφούς ήταν οδηγός για τέσσερα χρόνια στη BMW Team RBM, με την οποία είχε παλιότερα σημειώσει επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC). Ο Φαρφούς κέρδισε σε τρεις αγώνες DTM το 2013, τελειώνοντας τη χρονιά 2ος στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Ο Γκλόκ προσχώρησε στο DTM και από τότε αποτελεί μόνιμο μέλος της BMW Team MTEK. Κέρδισε από έναν αγώνα με την ομάδα του Έρνεστ Νούρς (NL) το 2013 και 2015.

Ο Γκλόκ συμμετείχε στην ίδια ομάδα με τον Γουίτμαν την πρώτη του χρονιά και για φέτος θα ενώσει τις δυνάμεις του ξανά με τον πρωταθλητή του 2014 στη BMW Team RMG. Ο Μάρτιν κέρδισε από έναν αγώνα τις δύο χρονιές που έτρεξε στο DTM με την ομάδα του Στέφαν Ράϊνχολντ με τον οποίο κατέκτησαν τον τίτλο των Κατασκευαστών το 2014. Ο Βέλγος θα πλαισιώσει τώρα τους συμπατριώτες του στη BMW Team RBM.

Τα ζευγάρια οδηγών στο DTM για τη σεζόν 2016:

BMW Team RMG:

#11 Μάρκο Γουίτμαν

#16 Τίμο Γκλόκ

BMW Team MTEK:

#7 Μπρούνο Σπένγκλερ

#18 Αουγκούστο Φαρφούς

BMW Team RBM:

#31 Τομ Μπλόμκβιστ

#36 Μαξίμ Μάρτιν

BMW Team Schnitzer:

#13 Αντόνιο ΦίλιξΝτεΚόστα

#77 Μάρτιν Τόμζικ

Best of internet