Η Porsche ετοιμάζει το πρώτο της στέισον βάγκον!

Η Porsche ετοιμάζει το πρώτο της στέισον βάγκον!

Η Porsche ετοιμάζει το πρώτο της στέισον βάγκον!

Ιεροσυλία ή απλά μία έξυπνη εμπορική κίνηση; Όπως και να έχει, η νέα γενιά της Panamera θα αποκτήσει και μία πεντάθυρη έκδοση στέισον βάγκον!

Η Porsche σπάει τα ταμπού και ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της στέισον βάγκον. Θα πρόκειται για μία έκδοση Shooting Brake της νέας Panamera, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο στην Εκθεση του Παρισιού και θα κυκλοφορήσει το αργότερο μέσα στο 2017.

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν, ότι η Panamera Shooting Brake προσανατολίζεται σχεδιαστικά στη μελέτη Panamera Sport Turismo, που είχε παρουσιαστεί ήδη το 2012 στο Παρίσι, αλλά και στην ηλεκτροκίνητη Mission E.

Ωστόσο το μοντέλο παραγωγής δεν πρόκειται να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τις αποσκευές από την τετράθυρη Panamera, αν και υποτίθεται ότι πρόκειται για στέισον βάγκον. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την στυλιστική απάντηση της Porsche στην επιτυχημένη Mercedes CLS και όχι μία εναλλακτική για ευκατάστατους οικογενειάρχες.

Η γκάμα των κινητήρων της πρώτης Shooting Brake της μάρκας από το Τσουφενχάουζεν θα απαρτίζεται από τους γνωστούς V6 και V8 ενώ θα υπάρχει και υβριδική έκδοση. Επίσης θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των διακοπτών στο ανασχεδιασμένο κόκπιτ.

Το υβριδικό μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει υψηλότατες προδιαγραφές, καθώς θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6’’, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου θα κυμαίνεται στα 3,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ.

Best of internet