1,5 εκατ. ευρώ για μία Ferrari που είχε κοπεί στα δύο!

1,5 εκατ. ευρώ για μία Ferrari που είχε κοπεί στα δύο!

1,5 εκατ. ευρώ για μία Ferrari που είχε κοπεί στα δύο!

Τίποτα δεν μπορεί να ρίξει την αξία μίας σπάνιας Ferrari Enzo. Ακόμη και αν πρόκειται για μοντέλο, που κόπηκε σε ατύχημα στα δύο και επανασυγκολήθηκε.

Στην αστρονομική τιμή των 1.568.000 ευρώ (1,75 εκατ. δολαρίων) πουλήθηκε η Ferrari Enzo, που είχε κοπεί σε δύο κομμάτια μετά από ένα σφοδρό ατύχημα το 2006. Το ιταλικό μοντέλο πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε με μαύρο χρώμα και πλούσιο πρόσθετο εξοπλισμό, όπως κάμερα οπισθοπορείας, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα Bose και πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα.

Όταν είχε βγει από το εργοστάσιο το 2004, ήταν το αυτοκίνητο κόκκινο, ενώ παραδόθηκε σε πελάτη στις ΗΠΑ με μόνο εξτρά ένα σετ φαρδύτερων ελαστικών. Πάντως η ζωή της συγκεκριμένης Enzo διακόπηκε βίαια το 2006, όταν κόπηκε σε δύο κομμάτια σε ατύχημα με 260 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο Pacific Coast Highway.

Την επανασυγκόληση της μίας από τις 400 Ferrari Enzo, που κατασκευάστηκαν συνολικά, ανέλαβε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της ιταλικής μάρκας και η πιστοποίηση των εργασιών έγινε από το Τμήμα Κλασσικών Μοντέλων της Ferrari.
H τιμή του αυτοκινήτου με μόλις 2.500 χλμ. στο κοντέρ του θεωρείται πάντως…χαμηλή λόγω της σπανιότητας των Enzo. Για παράδειγμα, ο διάσημος μποξέρ Φλόιντ Μέιγουεδερ πούλησε πρόσφατα τη δική του Ferrari Enzo για περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2015 πουλήθηκε το τελευταίο τέτοιο μοντέλο που έβγαλε το εργοστάσιο, για 5,4 εκατ. ευρώ.

Κελεπούρι!

Best of internet