Μεγαλύτερο και ελαφρύτερο το νέο Mini Countryman

Γιώργος Βαρίνος
Μεγαλύτερο και ελαφρύτερο το νέο Mini Countryman
Το Mini Countryman είναι προ των πυλών και θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο του 2016.

Κατασκοπευτικές εικόνες καμουφλαρισμένων Mini Countryman που εξελίσσονται στη βόρεια Ευρώπη έχουν γεμίσει όλα τα ειδικά μέσα αυτοκινήτου, ωστόσο η μόνη πολύ αξιόπιστη καλλιτεχνική του απεικόνιση μας έρχεται από το ιταλικό omniauto. Το νέο Countryman παρότι θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος, 4,25 μέτρα, θα είναι ελαφρύτερο χάρη στο νέο πλαίσιο που χρησιμοποιείται σε όλα τα Mini με την ονομασία UKL.

Φήμες κάνουν επίσης λόγο για την εξέλιξη μιας υβριδικής εκδοχής του δεύτερης γενιάς Countryman, η οποία θα διαθέτει το νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων με turbo που γνωρίσαμε από τα τρίθυρα και πεντάθυρα Mini, καθώς και έναν ηλεκτρικό που θα κινεί τους πίσω τροχούς, με συνδυασμένη απόδοση 240 ίππων.

Οι απλές εκδόσεις θα έχουν ως βάση τους ίδιους τρικύλινδρους κινητήρες και μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, ενώ με τα δίλιτρα σύνολα βενζίνης και diesel το Countryman θα διατίθεται και το σύστημα τετρακίνησης ALL4. Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς του SUV της Mini θα είναι οι σημαντικά αυξημένοι χώροι τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές, καθώς και η ύπαρξη εκδόσεων με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά κίνησης εκτός δρόμου.

Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει η έκδοση John Cooper Works, πιθανώς όχι από την ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων του μοντέλου που αναμένεται στο τέλος του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!