Με νοσταλγική διαφήμιση έρχεται η DeLorean (video)

Γιώργος Βαρίνος
Με νοσταλγική διαφήμιση έρχεται η DeLorean (video)
Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την ανακοίνωση της επιστροφής των DeLorean στους δρόμους και ένα νοσταλγικό διαφημιστικό σποτ βγήκε στον αέρα.

Το να επιστρέφει αυτούσιο στην παραγωγή ένα μοντέλο μετά από 35 χρόνια, είναι σίγουρα είδηση. Ωστόσο το DeLorean DMC -12 δεν ήταν ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Η φουτουριστική του εμφάνιση, οι πόρτες που άνοιγαν προς τα επάνω θυμίζοντας φτερά γλάρου και η λιτή αισθητική του, του έδωσαν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Επιστροφή στο μέλλον». Έτσι το DeLorean έγινε παγκόσμια γνωστό και πέρασε στο συλλογικό ασυνείδητο ως το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Η επαναφορά του στην παραγωγή –θα κατασκευαστούν 300 αντίτυπα με κόστος περίπου 100.000€- συνοδεύεται πλέον και από ένα νοσταλγικό διαφημιστικό σποτ, που παίζει με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Ένας νέος άνθρωπος που πραγματοποιεί μια ευχή του με την οδήγηση του DeLorean, η μουσική του Άντριου Κίνγκσλου με το χαρακτηριστικό τίτλο «Σε κάνω ευτυχισμένη» ως υπόκρουση και ένα υποβλητικό, καθαρά αμερικανικό περιβάλλον ανοιχτού ορίζοντα, συνθέτουν μια ταινία που σε γεμίζει συμπάθεια για οτιδήποτε παλιό χάθηκε. Είναι και το μήνυμα που εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος της ταινίας, «…επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, έζησα όσο πιο αργά μπορούσα» που έρχεται και δένει ιδανικά με την όλη λογική του σεναρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!