Πότε ξεκινά στην Ελλάδα η αλλαγή λογισμικού σε μοντέλα της VW;

Πότε ξεκινά στην Ελλάδα η αλλαγή λογισμικού σε μοντέλα της VW;

Πότε αρχίζει η αποκατάσταση των τιμών ρύπων στα ελληνικά συνεργεία της VW, με ποιο μοντέλο θα ξεκινήσει και πώς θα εξελιχθεί μέσα στο τρέχον έτος;

Πότε ξεκινά στην Ελλάδα η αλλαγή λογισμικού  σε μοντέλα της VW;

Τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν οι κάτοχοι μοντέλων Amarok με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα τύπου ΕΑ 189 να προσέλθουν για αποκατάσταση των τιμών ρύπων στα εξουσιοδοτημένα ελληνικά συνεργεία της Volkswagen. Η συγκεκριμένη δράση αφορά περίπου 800 οχήματα, ενώ η εγκατάσταση του νέου λογισμικού διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά και θα γίνεται βεβαίως δωρεάν.

Σύμφωνα με την VW, δεν πρόκειται να υπάρξει μετά την εγκατάσταση του νέου λογισμικού καμία διαφοροποίηση στις τιμές κατανάλωσης και στις επιδόσεις των επηρεαζόμενων Amarok.

Τον Μάρτιο υπολογίζεται, ότι θα ξεκινήσει η ανάκληση των VW Passat με τους αντίστοιχους δίλιτρους πετρελαιοκινητήρες και θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τα επηρεαζόμενα μοντέλα με ντιζελοκινητήρες 1,6 και 1,2 λίτρων.

Ήδη τα συνεργεία της VW στην Ελλάδα διαθέτουν το ανανεωμένο λογισμικό, με το οποίο θα γίνει η αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων.

Να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη δράση αφορά στη χώρα μας 6.362 επιβατηγά και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, καθώς επίσης 1.875 Audi. Αν συνυπολογίσουμε και τις θυγατρικές μάρκες της VW, Seat και Skoda, τότε κυκλοφορούν στην Ελλάδα συνολικά 21.079 οχήματα με πετρελαιοκινητήρες τύπου ΕΑ 189, στα οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν ανανεωμένα λογισμικά.

Δεν χρειάζεται να επισκεφτούν τα συνεργεία τα καινούρια ντιζελοκίνητα οχήματα, που καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6, ενώ η εταιρεία τονίζει ότι όλα τα μοντέλα της παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση. Επειδή ανταποκρίθηκε μάλιστα άμεσα στις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Αρχής Μεταφορών της Γερμανίας για ανάκληση των επηρεαζόμενων μοντέλων, δεν τιμωρήθηκε ούτε με πρόστιμο.

Best of internet