Τι καθυστέρησε την Alfa Romeo Giulia;

Τι καθυστέρησε την Alfa Romeo Giulia;

Τι καθυστέρησε την Alfa Romeo Giulia;

Από προμηθευτές της Alfa Romeo διέρρευσε πως ο λόγος της εξάμηνης καθυστέρησης παραγωγής της Giulia είχε να κάνει με την παθητική ασφάλεια.

Η αδυναμία του πλαισίου της Alfa Romeo Giulia να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων δοκιμών πρόσκρουσης, σύμφωνα με προμηθευτές της ιταλικής εταιρείας, είναι ο λόγος της εξάμηνης και ίσως μεγαλύτερης καθυστέρησης στην παραγωγή του μοντέλου. Το νέο μεσαίο μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο και προφανώς το μικρό διάστημα εξέλιξής του πιθανώς να οδήγησε σε σημαντικές αναγκαίες τροποποιήσεις.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι η FCA έφερε εσπευσμένα πίσω από την BMW τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Ferrari, τον Ρομπέστο Φεντέλι, που έμεινε μόλις 16 μήνες στη γερμανική φίρμα. Ο Φεντέλι θα αναλάβει την τεχνική διεύθυνση των Alfa Romeo και Maserati σε μια προσπάθεια να λύσει τα προβλήματα της πρώτης που έχουν οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση τόσο την παρουσίαση της Giulia, όσο και του πρώτου SUV της Maserati, με την ονομασία Levante.

 Στελέχη της Alfa Romeo αρνούνται ότι ο λόγος για την καθυστέρηση της παραγωγής της Giulia είναι η παθητική ασφάλεια του αμαξώματος, ωστόσο δεν δηλώνουν επισήμως τους –σύμφωνα με τους ίδιους- πραγματικούς λόγους. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα το βέβαιο είναι ότι η πολλά υποσχόμενη Giulia δεν θα υπάρχει στις εκθέσεις της Alfa πριν από τις αρχές του 2017, επιτρέποντας έτσι στους Γερμανούς ανταγωνιστές της να κάνουν «πάρτι» στην μεσαία κατηγορία κύρους, με πολύ πετυχημένα νέα μοντέλα όπως την ανανεωμένη 3 της BMW, το νέο Α4 της Audi και η C-Class της Mercedes. 

Best of internet