Ηλεκτρικό το μέλλον της VW

Γιώργος Βαρίνος
Ηλεκτρικό το μέλλον της VW
Με ένα προσιτό, πλήρως ηλεκτρικό παγκόσμιο μοντέλο, η VW ετοιμάζεται να πιάσει πρώτο τραπέζι στην πίστα πωλήσεων των οχημάτων μηδενικών ρύπων.

Ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό, προσιτό και με μεγάλη αυτονομία μοντέλο, που δεν θα βασίζεται σε κανένα από τα σημερινά της VW, ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία. Στα πρότυπα του Nissan Leaf, η VW εξελίσσει ένα εντελώς διακριτό στη γκάμα της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν το 2018. Αισθητικά θα είναι δυναμικό και σύγχρονο, όπως αποδεικνύει και η καλλιτεχνική απεικόνισή του, με στοιχεία από διάφορα μοντέλα της εταιρείας που όμως θα συνθέτουν ένα εντελώς αυτόνομο σύνολο.

Το μοντέλο αυτό θα βασίζεται στο πλαίσιο MEB για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φορέας του οποίου είναι το πρόσφατο πρωτότυπο MPV με την ονομασία Budd-e. Το πρόγραμμα της εξέλιξης του νέου αυτοκινήτου φημολογείται ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου VW, του Χέρμπερτ Ντίες, για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό που δείχνει να παίρνει ηγετική θέση στην βρεφικής κατάστασης ακόμα, αλλά πολλά υποσχόμενη στο μέλλον αγορά των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και ειδικά αυτόν της συμμαχίας Renault – Nissan στην Ευρώπη και της Tesla στις ΗΠΑ. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αναστροφή του κλίματος καχυποψίας του κοινού απέναντι στους συμβατικούς κινητήρες diesel –κατά κύριο λόγο- και βενζίνης της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο θα έχει πολλά στοιχεία από την επόμενη γενιά Golf, ωστόσο θα είναι ξεχωριστό στη γκάμα και με δικό του όνομα. Δεν θα ακολουθεί δηλαδή τη λογική των σημερινών e-Golf και e-Up, που αποτελούν απλές προσθήκες στη γκάμα των δημοφιλών μοντέλων. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι τετράθυρο, πεντάθυρο ή fastback στα πρότυπα του Toyota Prius, του Hyundai Ioniq και του Nissan Leaf. Tο βέβαιο είναι όμως ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα και το ηλεκτρικό του σύστημα θα είναι 48 Volt ώστε να επιτυγχάνει μικρούς χρόνους επαναφόρτισης.

Image credit: motoring.com.au

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!