Η ώρα της BMW X2

Γιώργος Βαρίνος
Η ώρα της BMW X2
Μετά το λανσάρισμα της νέας X1, η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς και την πιο σπορ εκδοχή της, την X2, που θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη γκάμα των SUV.

Σε μια αγορά που διψά για αυτοκίνητα SUV και crossover κάθε μεγέθους, η BMW ετοιμάζεται να καλύψει κάθε κενό της κατηγορίας. Στο κάτω άκρο της γκάμας βρίσκεται η X1, η οποία πρόσφατα απέκτησε τη δεύτερη και πολύ ενδιαφέρουσα γενιά της και πλέον ετοιμάζεται πυρετωδώς, για παρουσίαση μάλλον στην έκθεση του Παρισιού στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, η πιο σπορ έκδοσή της, η X2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν εντός του 2017.

Στα πρότυπα των X6 και X4 που αποτελούν τις πιο σπορ και «κουπέ» σχεδίασης X5 και X3 αντίστοιχα, η X2 θα βασίζεται φυσικά στην X1 και θα διαθέτει πιο χαμηλό προφίλ και δυναμικό σχεδιασμό. Τόσο οι καλλιτεχνικές απεικονίσεις του αυτοκινήτου όσο και τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα δοκιμών που έχουν απαθανατιστεί ανά τον κόσμο, δείχνουν ένα μοντέλο που έχει ως στόχο πρωτίστως τη Mercedes GLA, η οποία αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη φίρμα της Στουτγάρδης.

Στις βασικές εκδόσεις της X2 η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και οι κινητήρες θα είναι οι νέοι τρικύλινδροι των 1.5 λίτρων, ωστόσο δεν αποκλείεται στην κορυφή των εκδόσεών της να υπάρξει μια M, με τον δίλιτρο twinpower turbo κινητήρα βενζίνης και απόδοση άνω των 300 ίππων. Τα κιβώτια θα είναι χειροκίνητα έξι σχέσεων και αυτόματα 8 σχέσεων, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις θα συνδυάζονται με τους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Με την X2 και την αναμενόμενη κορυφαία X7, πλέον η BMW θα έχει στη γκάμα της 7 SUV μοντέλα που θα μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τις πλέον εξεζητημένες απαιτήσεις. Αν σε αυτά προστεθεί και το Countryman της Mini, τότε η BMW ανακηρύσσεται σε πρωταθλητή της κατηγορίας όσον αφορά την πληρότητα των προσφερόμενων μοντέλων crossover και SUV.

Image credit: carscoops.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!