Ρεκόρ συμμετοχών στις 24 Ώρες του Λε Μαν

Νίκος Τσιώκος
Ρεκόρ συμμετοχών στις 24 Ώρες του Λε Μαν
Τις 60 έφτασαν οι συμμετοχές στις 24 Ώρες του Λε Μαν για το 2016 για να ισοφαριστεί το ρεκόρ, που είχε γίνει το 1955. Παρών ξανά ο Γουέμπερ, έντονο... άρωμα από F1, FE.

«Γεμάτος» θα είναι ο φετινός αγώνας «24 Ώρες του Λε Μαν» (15-19/6), καθώς θα λάβουν μέρος 60 πληρώματα (9 στην LMP1, 22 στην LMP2, 14 στην LMGTE Pro, 14 στην LMGTE Am και 1 στην Invitational). Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία ενός από τους πιο δημοφιλείς αγώνες στα μηχανοκίνητα σπορ παγκοσμίως.

Αυτό είχε γίνει το 1955 και τα νέα γκαράζ που κατασκευάστηκαν στο τέλος του πιτ λέιν έδωσαν τη δυνατότητα για να αυξηθούν οι συμμετοχές και να ισοφαριστεί το εν λόγω ρεκόρ. «Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε άλλα τέσσερα γκαράζ, αντί για δύο που σχεδιάζαμε αρχικά.

Έτσι, θα έχουμε ένα απίστευτο γκριντ με 60 αυτοκίνητα. Έχουμε πολύ καιρό να το δούμε αυτό», είπε ο πρόεδρος του γαλλικού Συλλόγου Αυτοκινήτου ACO (Automobile Club de l' Ouest), Πιερ Φιγιόν, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, που έλαβε χώρα στο Παρίσι. Από εκεί και πέρα, οι Porsche, Audi ανακοίνωσαν ότι θα έχουν δύο αυτοκίνητα η καθεμία, αντί για τρία που είχαν πέρυσι, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες.

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι θα είναι και πάλι παρών ο Μαρκ Γουέμπερ, ενώ υπάρχει έντονο... άρωμα τόσο από τη Formula1 όσο και από τη Formula E. Επίσης, η Ford ανακοίνωσε πως και τα τέσσερα εργοστασιακά GT θα είναι παρόντα στο γκριντ στην γιορτή των 50 ετών από τη νίκη το 1966, η οποία ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνεχόμενες στο Λε Μαν.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στρατάρχης του αγώνα θα είναι ο άλλοτε πιλότος της Formula1, Άλεξ Βουρζ, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από τους αγώνες. «Είναι τεράστια τιμή και είπα αμέσως ναι, απλά λατρεύω το Λε Μαν. Δεν άλλαξε ποτέ και παρέμεινε αληθινό», δήλωσε ο Αυστριακός.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του Λε Μαν για το 2016

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!