Ενεργειακός πυλώνας από την Porsche

Γιώργος Βαρίνος
Ενεργειακός πυλώνας από την Porsche
Για να προβάλλει το οικολογικό της πρόσωπο, η Porsche δημιούργησε ένα διαφημιστικό πυλώνα που παράγει ενέργεια από τον ήλιο.

Η ιδέα δεν είναι καθόλου άσχημη: Ένας διαφημιστικός πυλώνας δεν έχει καμία άλλη χρησιμότητα πέρα της σήμανσης, είναι τεράστιος και έχει τεράστια επιφάνεια. Στην περίπτωση δε του πυλώνα παραγωγής ενέργειας, η Porsche τον έκανε μάλιστα λίγο μεγαλύτερο. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος του φτάνει τα 25 μέτρα και η επιφάνειά του τα 270 τ.μ. Καλύπτοντάς τον λοιπόν με φωτοβολταϊκά στοιχεία, δημιουργεί δωρεάν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο, η οποία φτάνει στις 30.000 κιλοβατώρες το χρόνο. Με λίγα λόγια, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ρεύμα μιας έκθεσης πωλήσεων, που σε άλλη περίπτωση απλά θα σηματοδοτούσε.

Ο ενεργειακός αυτός πυλώνας της Porsche βρίσκεται στη νέα έκθεση της εταιρείας στο Βερολίνο και αποτελεί από μόνος του μια τεχνολογική ατρακσιόν. Σε συνδυασμό δεν με το γεγονός ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να φορτίζουν τα plug in ή μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας δωρεάν, αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο επίσκεψης στο χώρο. Παράλληλα είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μετατροπή ενός χωροταξικά άχρηστου αντικειμένου σε ένα κέντρο παραγωγής ενέργειας. Η νέα έκθεση σε συνδυασμό με τον ενεργειακό πυλώνα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν την άνοιξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!