Γιατί όχι το επόμενο Suzuki Jimny; (video)

Γιατί όχι το επόμενο Suzuki Jimny; (video)

Γιατί όχι το επόμενο Suzuki Jimny; (video)

Το νέο Suzuki Vitara Brezza που παρουσιάστηκε στην Ινδία θα μπορούσε να είναι το επόμενο πολύ πετυχημένο αλλά πλέον γερασμένο Jimny. 

Πολλά και ενδιαφέροντα τα μοντέλα που παρουσιάζονται εσχάτως στην ινδική αγορά και ένα από αυτά είναι σίγουρα το Suzuki – Maruti Vitara Brezza. Το συμπαγές SUV με μήκος 3.95 μέτρων είναι, από αισθητική άποψη, ένα συρρικνωμένο Vitara, διότι στην Ινδία τα αυτοκίνητα κάτω των 4 μέτρων επιβαρύνονται με πολύ μικρότερους φόρους. Ωστόσο και πάλι, χάρη στο πεντάθυρο αμάξωμά του, παραμένει αρκετά ευρύχωρο με θέσεις για πέντε άτομα και χώρο αποσκευών 328 λίτρων.

Η απόσταση από το έδαφος φτάνει στα 190 χιλιοστά, που είναι περισσότερη από αρκετή για κίνηση σε βατούς χωματόδρομους. Παρότι το μοντέλο έχει το χαρακτηρισμό του «πρωτότυπου», είναι προφανές ότι είναι απόλυτα έτοιμο για παραγωγή. Μάλιστα, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει καριέρα και στις αγορές της Ευρώπης, ειδικότερα δε στη δική μας, όπου τα μικρά SUV είχαν στο παρελθόν, υπό τη μορφή του Suzuki Jimny και του Daihatsu Terios, ένα πολύ μεγάλο κοινό.

Μάλιστα το Brezza θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το επόμενο Jimny για τη Suzuki στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς διαθέτει τόσο την αισθητική, όσο και ώριμη μηχανολογική συγκρότηση. Ο μοναδικός κινητήρας του Brezza είναι πετρελαίου, ινδικής κατασκευής –αλλά ιταλικής τεχνολογίας- DDiS 1.3 λίτρων, με ισχύ 90 ίππων και ροπή 200 Nm που είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για το μικρό SUV. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων και εικάζουμε ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο στο μέλλον, ή σε μια ευρωπαϊκή πορεία, να τοποθετηθεί και το σύστημα τετρακίνησης με τον πολύδισκο συμπλέκτη από το S-Cross.

Πλούσιος είναι και ο διαθέσιμος εξοπλισμός, με την κορυφαία έκδοση να διαθέτει σύστημα infotainment με μεγάλη ψηφιακή οθόνη, GPS και κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, αυτόματη λειτουργία φώτων, εκκίνηση με διακόπτη και σύστημα εισόδου/εξόδου χωρίς κλειδί. Στο video που ακολουθεί από το ινδικό autocar μπορείτε να διαπιστώσετε πόσο πραγματικά ενδιαφέρον είναι το μοντέλο.

Best of internet