«Παίζεται για Ρόσι, προτεραιότητα η ανανέωση Λορένθο»

Νίκος Τσιώκος
«Παίζεται για Ρόσι, προτεραιότητα η ανανέωση Λορένθο»
Ο Λιν Γιάρβις τόνισε ότι είναι στο χέρι του Βαλεντίνο Ρόσι να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με τη Yamaha ή θα αποσυρθεί από τη δράση και πως προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση του Χόρχε Λορένθο.

Την τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους με τη Yamaha διανύουν οι Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο. Αμφότερα λήγουν στο τέλος του 2016 και γι' αυτά μίλησε ο Λιν Γιάρβις στην ιστοσελίδα motorsport.com.

Το αφεντικό της ιαπωνικής ομάδας τόνισε πως είναι στο χέρι του «Γιατρού» να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με την ομάδα που έχει πανηγυρίσει πολλές νίκες και τίτλους ή αν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς και ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση του Χόρχε Λορένθο.

«Ο Βαλεντίνο πρέπει να αποφασίσει για πόσο θέλει να συνεχίσει τους αγώνες και στην περίπτωση του Χόρχε έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να παραμείνει στη Yamaha, ακόμα και να ολοκληρώσει την καριέρα του εδώ.

Αλλά επίσης πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η Ducati έχει κάνει μία πολύ δελεαστική προσφορά στον Χόρχε. Αυτό ίσως επηρεάσει λίγο τα πράγματα. Είτε θα μείνει μαζί μας ο Βαλεντίνο, είτε θα αποσυρθεί.

Όσο για τον Χόρχε, η ανανέωσή του είναι προτεραιότητα», είπε, αρχικά. Όσον αφορά το πώς θα διαχειριστεί η Yamaha τη σχέση των δύο αναβατών, ξεκαθάρισε ότι σε όλες τις πλευρές υπήρχε κάτι που δεν άρεσε. «Το σημαντικό είναι να υπάρχει τιμιότητα και ειλικρίνεια.

Δε νομίζω ότι ο Χόρχε ένιωσε προδομένος. Άρεσε σε όλους αυτό που έκανε πέρυσι; Όχι. Ούτε και αυτό που έκανε ο Βαλεντίνο. Όμως, είμαι σίγουρος ότι ούτε αυτούς άρεσαν κάποια πράγματα στη Yamaha», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!