Μοναδικός συνδυασμός στιλ και πρακτικότητας

Γιώργος Βαρίνος
Μοναδικός συνδυασμός στιλ και πρακτικότητας
Το πρωτότυπο Spacetour Hyphen που παρουσίασε η Citroen είναι ένα οκταθέσιο μοντέλο με δυνατότητες κίνησης επί παντός εδάφους και funky διάθεση.

Το νέο ελαφρύ επαγγελματικό Spacetourer της Citroen απέκτησε μια πολύ μοδάτη επιβατική εκδοχή, η οποία θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο μοντέλο στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, με την ονομασία Hyphen. Το όνομα προέρχεται από το γαλλικό pop συγκρότημα Hyphen Hyphen με το οποίο η Citroen συνεργάστηκε για να δώσει το νεανικό τόνο που επιζητούσε για το μοντέλο. Το Spacetourer λοιπόν που αποτελεί τη βάση του πρωτότυπο Hyphen απέκτησε κατ’ αρχάς ντεγκραντέ βαφή που ξεκινά από έντονο κόκκινο τόνο και καταλήγει σε χαλαρωτικό ανοιχτό πράσινο, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό. Το τελευταίο έχει οκτώ θέσεις που προσεγγίζονται πολύ εύκολα χάρη στη μεγάλη πλευρική συρόμενη πόρτα. Οι επενδύσεις από δέρμα nappa στα καθίσματα και η παχιά μάλλινη μοκέτα στο πάτωμα δημιουργούν μια μοναδικά ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τις έντονες χρωματικές επιλογές.

Με στόχο να αποτελέσει το ιδανικό όχημα για μεγάλες παρέες αλλά και για μεγάλες αποστάσεις ή… ειδικές αποστολές, το Citroen Spacetourer Hyphen έχει αλλάξει ριζικά και από μηχανολογική άποψη. Το αμάξωμα διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, οι τροχοί έχουν διάμετρο 19 ιντσών ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Ο δίλιτρος κινητήρας BlueHDi με ισχύ 150 ίππων και σύστημα Start/Stop εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις σε συνδυασμό με εξαιρετική οικονομία, καθιστώντας το πρωτότυπο αυτό Citroen ένα πραγματικό πασπαρτού για κάθε ανάγκη μετακίνησης. Ακόμα η γαλλική εταιρεία δεν έχει δώσει στοιχεία σχετικά με το ενδεχόμενο της παραγωγής του, ωστόσο, αν κρίνουμε από τη γενικότερη στρατηγική της να ανακτήσει τη φήμη του εστέτ και εναλλακτικού κατασκευαστή, τότε κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποκλείεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!