Σύντροφος για μια ζωή η VW (video)

Γιώργος Βαρίνος
Σύντροφος για μια ζωή η VW (video)
Η νέα, παγκόσμια εταιρική καμπάνια της VW εστιάζει στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο το ίδιο το αυτοκίνητο.

Η VW αλλάζει και μάλιστα γρήγορα. Μετά το dieselgate, εκτός από τις αρνητικές εντυπώσεις, τη μείωση πωλήσεων και την οικονομική αιμορραγία της εταιρείας έμεινε και κάτι θετικό: ένας άνεμος ανανέωσης, που εκφράστηκε με την πλήρη αναδιοργάνωση και σε επίπεδο στελεχών. Τώρα βλέπουμε ότι αυτός ο άνεμος φέρνει και μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση της επικοινωνίας της εταιρείας με το παγκόσμιο κοινό, όπου πλέον στο κέντρο δεν είναι το ίδιο το προϊόν –η τεχνολογία, η αισθητική, η ποιότητα και άλλα στοιχεία του- αλλά ο άνθρωπος που το χρησιμοποιεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η VW ξεκινά μια παγκόσμια καμπάνια που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη και θα συνεχιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου πλέον το αυτοκίνητο θα συμμετέχει ως μέρος της ζωής του οδηγού και των επιβατών του. Πρώτο δείγμα αυτή της νέας προσέγγισης είναι το διαφημιστικό φιλμάκι που θα δείτε στη συνέχεια, όπου με τίτλο «σύντροφος για μια ζωή», διατρέχει ολόκληρο το βίο ενός αγοριού από την παιδική έως και την ώριμη ηλικία του, ο οποίος εξελίσσεται πάντα μαζί με ένα VW. Νοσταλγικό, συναισθηματικό και τεχνικά άρτιο, το video δημιουργεί πραγματικά την αίσθηση ότι ένα VW είναι μέρος της ζωής του ανθρώπου και όχι απλά ένα αυτοκίνητο. Γι’ αυτό άλλωστε, το πάλαι ποτέ motto «Das Auto» με το οποίο έκλεινε κάθε οπτικό ή ακουστικό διαφημιστικό της VW, δεν υπάρχει πλέον.

Όπως υποστηρίζει μέσω των στελεχών της η VW η νέα επικοινωνία της εταιρείας δεν είναι απλά ένα έξυπνο εύρημα για να αντιστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις του κοινού απέναντί της. Αντίθετα αντικατοπτρίζει όλη τη νέα εταιρική φιλοσοφία που αναδείχτηκε μέσα από αυτή την περιπέτεια και η οποία περιλαμβάνει την επικέντρωση στη δημιουργία όχι μόνο τεχνολογικά προηγμένων και σύγχρονων αυτοκινήτων, αλλά στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης θετικής εμπειρίας αγοράς, χρήσης και υπηρεσιών μετακίνησης και οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!