Volvo S60 Cross Country από 35.900€

Volvo S60 Cross Country από 35.900€

Volvo S60 Cross Country από 35.900€

Ήρθε και στη χώρα μας το μοναδικό τετράθυρο crossover Volvo S60 Cross Country, με κινητήρες diesel 2.0 και 2.4 λίτρων. 

Το Volvo S60 Cross Country είναι το πρώτο τετράθυρο μοντέλο στον κόσμο που χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την τετρακίνηση σε κάποιες εκδόσεις του, έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε κάθε είδους δρόμο, σε κάθε επιφάνεια. Το S60 Cross Country έχει απόσταση 20,1 εκατοστών από το έδαφος, αυξημένη κατά 65 ολόκληρα χιλιοστά σε σύγκριση με το S60. Τα σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης που ήδη είναι γνωστά από το S60, έχουν περάσει αυτούσια και στην Cross Country έκδοση. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία ανακατανομής της ροπής (Torque Vectoring) και τον έλεγχο της πρόσφυσης στις στροφές (Corner Traction Control), η στιβαρή κατασκευή του S60 Cross Country εξασφαλίζει αυξημένη κινητικότητα εντός και εκτός δρόμου.

Το S60 Cross Country διαφοροποιείται στον εξωτερικό του σχεδιασμό τόσο από το αυξημένο ύψος, όσο και από τις ποδιές εμπρός και πίσω, τα πλαϊνά προστατευτικά και τις προεκτάσεις των φτερών. Ειδικά για το μοντέλο προσφέρονται ζάντες 18'' και 19'', με ελαστικά υψηλού προφίλ, για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη αίσθηση εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο λανσάρεται στην Ελλάδα αποκλειστικά σε έκδοση Summum, την κορυφαία από άποψη εξοπλισμού.

Η βασική έκδοση του S60 Cross Country διατίθεται με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα Drive-E, που αποδίδει 190 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων. Σε αυτή την έκδοση (D4), η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Η τετρακίνητη έκδοση του S60 Cross Country χρησιμοποιεί τον πεντακύλινδρο κινητήρα diesel των 2.4 λίτρων, επίσης με απόδοση 190 ίππων – για αυτό και ο κωδικός D4.

Από άποψη εξοπλισμού το αυτοκίνητο παρέχει μια πλειάδα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης. Κατ’ αρχάς ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που η Volvo παρουσίασε πρώτη φορά στο V40, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και διαθέτει τρία αισθητικά μοτίβα: Το Elegance, που έχει μαύρο «παραδοσιακό» φωτισμό και δημιουργεί μια χαλαρωτική εικόνα, το Eco, που διαθέτει πράσινο φωτισμό φόντου, επιδιώκοντας να δημιουργηθεί ένα «οικολογικό» οπτικό περιβάλλον και το Performance, με κόκκινο φωτισμό στο φόντο, που δημιουργεί σπορ διάθεση. Ανάλογα με την επιλογή μοτίβου, μεταβάλλεται η ιεραρχική εμφάνιση των οργάνων αλλά και το μέγεθός του.
 

Στο κέντρο του ταμπλό του νέου S60 Cross Country βρίσκεται η οθόνη 7’’ του Sensus Connect, του συστήματος ψυχαγωγίας που προσφέρει πολλές δυνατότητες, εξασφαλίζοντας πλήρη συνδεσιμότητα οδηγού και επιβατών. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, πρόσβαση σε εφαρμογές όπως οι Rdio, Stitcher και TuneIn, σε διαδικτυακούς χάρτες και διαδρομές, ενώ για την πλοήγηση, υπάρχει η επιλογή του Sensus Navigation, με ανάλογες εφαρμογές και τρισδιάστατες προβολές. Επιπλέον, είναι διαθέσιμες πολλές cloud-based εφαρμογές που προσφέρουν τη δυνατότητα από εύρεση και πληρωμή parking μέσα από το αυτοκίνητο έως την εύρεση εστιατορίων στη διαδρομή ή το streaming ζωντανής μουσικής. Φυσικά υπάρχει Bluetooth συνδεσιμότητα που εκτός από την ευκολία χρήσης του κινητού τηλεφώνου προσφέρει και music streaming από το κινητό ενώ είναι δυνατή και η εκφώνηση των γραπτών μηνυμάτων (sms) από το ηχοσύστημα, χωρίς να απαιτείται ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

Τέλος το S60 Cross Country διαθέτει όλη την τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας της Volvo, γνωστή με το όνομα Intellisafe, που περιλαμβάνει ενεργή λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης στις τετρακίνητες εκδόσεις, ενεργή πέδηση City Safety μέχρι τα 50 χλμ./ώρα με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, βελτιωμένο σύστημα ειδοποίησης τυφλών σημείων, σύστημα ελέγχου διασταυρώσεων και εμφάνιση των οδικών πινακίδων στο ταμπλό. Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις και οι τιμές του. 

Best of internet