Ανανέωση για το Opel Mokka

Ανανέωση για το Opel Mokka

Με ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση και νέο εσωτερικό θα δούμε στη Γενεύη το δημοφιλές Opel Mokka.  Οι πωλήσεις του ξεκινούν την άνοιξη.

Ανανέωση για το Opel Mokka

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 500.000 μονάδες στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2012 που παρουσιάστηκε, το Mokka είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα συμπαγή SUV και σίγουρα ένα μοντέλο κλειδί για την επαναφορά της Opel στα κέρδη.

Στις 3 Μαρτίου, στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, θα λανσαριστεί η ανανεωμένη του εκδοχή που φέρει τον κωδικό X στην ονομασία και πολλά νέα στοιχεία, τόσο αισθητικά, όσο επίσης μηχανολογικά και λειτουργικά. Ξεκινώντας από δυναμικό αμάξωμα των 4,28 μέτρων ανακαλύπτουμε τη νέα μάσκα εμπρός, τα φώτα που αντλούν την αισθητική του από αυτή του νέο Astra και τον πιο συμπαγή προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι επίσης νέα, ενώ δύο ακόμα χρώματα έχουν προστεθεί στην παλέτα καθώς και μια σειρά ζαντών νέας σχεδίασης.

Πλήρως ανανεωμένη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, όπου το δάσος των διακοπτών στην κεντρική κονσόλα έχει αντικατασταθεί από μια μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος IntelliLink, με διαγώνιο 7 ή 8 ιντσών, ενώ το ταμπλό, τα όργανα, οι διακόπτες και οι επενδύσεις θυρών και καθισμάτων είναι εντελώς νέα. Πλέον η αίσθηση ποιότητας και η εργονομία είναι σαφώς αναβαθμισμένες, όπως και ο εξοπλισμός που μπορεί να περιλαμβάνει τα νέα φώτα Led τόσο εμπρός όσο και πίσω, καθώς και μια πιο εξελιγμένη έκδοση του OpelEye, του συστήματος υποβοήθησης της οδήγησης. Επίσης είναι διαθέσιμο το σύστημα υπηρεσιών OnStar και το σύστημα εισόδου/εξόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη ο κινητήρας βενζίνης των 1.4 λίτρων αντικαταστάθηκε από το σύνολο ίδιου κυβισμού αλλά άμεσου ψεκασμού που λανσαρίστηκε στο Astra, το οποίο αποδίδει με τη βοήθεια turbo 152 ίππους και είναι εξαιρετικά αθόρυβο και πολιτισμένο. Το νέο σύνολο βενζίνης διατίθεται με ένα νέο αυτόματο επίσης έξι σχέσεων, καθώς και με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Οι κινητήρες diesel παραμένουν ως έχουν, καθώς είχαν αλλάξει με αυτούς της νέας γενιάς των 1.6 λίτρων, με απόδοση 110 ή 136 ίππων. Σχετικά με το κόστος του ανανεωμένου μοντέλου η Opel δεν ανακοίνωσε κάποια διαφοροποίηση, παρά τα νέα στοιχεία εξοπλισμού και τους πιο ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες. 

Best of internet