Γιατί η Boxster ονομάστηκε 718 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Γιατί η Boxster ονομάστηκε 718 (video)
Γνωρίστε γιατί η θρυλική αγωνιστική Porsche 718 της δεκαετίας του ’60 έγινε η ανάδοχος της νέας 718 Boxster. Τι είναι αυτό που τις συνδέει;

Οι τριψήφιοι αριθμοί είναι το κύριο χαρακτηριστικό αναγνώρισης των Porsche, όπως των 911 και 918. Οι μικρότερες Boxster και Cayman, με την ανανέωσή τους μέσα στο 2016, απέκτησαν και αυτές τον κωδικό 718, που όμως δεν είναι νέος στη γερμανική εταιρεία. Μάλιστα, χαρακτήριζε στα τέλη της δεκαετίας του 50 και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 ένα από τα πλέον επιτυχημένα αγωνιστικά της μοντέλα.

Ωστόσο το χαρακτηριστικό της αγωνιστικής 718 που τη συνέδεσε με τις μακρινές της απογόνους, είναι ότι είχε τετρακύλινδρο κινητήρα. Με την ανανέωση λοιπόν των Boxster και Cayman και την υιοθέτηση τετρακύλινδρων κινητήρων turbo 2.0 και 2.5 λίτρων για τις απλές και τις S εκδόσεις αντίστοιχα, το δίλημμα της ονομασίας έλαβε τέλος. Η 718 υπήρξε, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και η κατασκευαστική της λογική ταιριάζει απόλυτα με τα συμπαγή, ελαφρά, εισαγωγικά στη γκάμα της Porsche μοντέλα. Έτσι λοιπόν αναγεννήθηκε ο τριψήφιος αριθμός 718. For the sport of it, όπως υποστηρίζει και η Porsche στο video που θα απολαύσετε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!