Ανταγωνιστή της BMW 3 ετοιμάζει η Kia

Γιώργος Βαρίνος
Ανταγωνιστή της BMW 3 ετοιμάζει η Kia
Η κορεατική Kia θέλει να ξεπλύνει τη ρετσινιά του λαϊκού κατασκευαστή και ετοιμάζει μεσαίο μοντέλο με πίσω κίνηση, ανταγωνιστικό της BMW 3.

H Kia ετοιμάζει ένα μεσαίο σεντάν με πίσω κίνηση, θέτοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα κύρους της BMW, της Audi και της Mercedes. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας της Hyundai να αποκτήσει την εικόνα ενός premium κατασκευαστή. Έτσι, ο ρόλος της θυγατρικής Kia αποκτά πιο σπορ κατεύθυνση, ούτως ώστε οι δύο κραταιοί κορεάτες κατασκευαστές να έχουν διακριτή παρουσία στην αγορά και στη συνείδηση των αγοραστών. Η πληροφορία αυτή έρχεται από ανταπόκριση Κορεάτη δημοσιογράφου του Reuters, που επικαλείται αξιόπιστες πηγές εντός της Kia.

Οι οποίες δεν φαίνεται να απέχουν από την πραγματικότητα, καθώς μόλις τον Απρίλιο του 2015 η Kia είχε παρουσιάσει στη Σεούλ το πρωτότυπο μοντέλο Novo, από το οποίο και οι σχετικές εικόνες. Αυτό είναι ένα τετράθυρο μεσαίο μοντέλο με κουπέ αισθητική, πολύ κοντά σε αυτή των BMW σειράς 4 και Audi A5. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το νέο πισωκίνητο μεσαίο μοντέλο της Kia θα παρουσιαστεί το 2017 και θα έχει κινητήρες 2.0, 2.2 και 3.0 λίτρων σε μια προσπάθεια να προσφέρει δυναμικές επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 ο όμιλος Hyundai – Kia κατάκτησε την πέμπτη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως και φυσικά επιχειρεί να διατηρήσει και να επαυξήσει τη θέση της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!