Νέες εκδόσεις για το VW Tiguan

Γιώργος Βαρίνος
Νέες εκδόσεις για το VW Tiguan
Η VW σχεδιάζει μια εφταθέσια και μια κουπέ έκδοση του Tiguan για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της γερμανικής εταιρείας.

Στην πρόσφατη διεθνή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Tiguan, ο Γιόχεν Μπόλε, υπεύθυνος για την εξέλιξη του νέου μοντέλου, ανάφερε ότι η VW ετοιμάζει μια ολόκληρη γκάμα του μικρού – μεσαίου της SUV. Ήδη έχουν διαρρεύσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες μιας επταθέσιας εκδοχής με το αμάξωμα του νέου Passat να δοκιμάζεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ενώ το πλαίσιο υπάρχει έτοιμο καθώς η Skoda επιβεβαίωσε ότι το επόμενο SUV που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης υπό τη μορφή του πρωτότυπου VisionS, θα είναι επταθέσιο.

O Μπόλε ανάφερε επίσης ότι η πιθανότερη δεύτερη εκδοχή του Tiguan θα είναι μια πιο σπορ, με αμάξωμα κουπέ όπως αυτό των BMW X6 και X4 που θα ανταγωνιστεί το Range Rover Evoque. Με την αγορά των SUV να διογκώνεται συνεχώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, η VW δεν θέλει να μείνει χωρίς κομμάτι στην τεράστια αυτή πίτα. Έτσι, εκτός από τις διαφορετικές εκδόσεις του νέου Tiguan ετοιμάζει και δύο μικρότερες, τις οποίες έχουμε δει στο παρελθόν με τις ονομασίες T-Roc και T-Cross. Η πρώτη είναι βασισμένη στο Golf και η δεύτερη στο Polo και φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν τα Opel Mokka, Nissan Juke και Renault Capture τα οποία πραγματοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά.

Image credit: autoexpress.co.uk

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!