Τίτλοι τέλους για την Scion

Gazzetta team
Τίτλοι τέλους για την Scion
Οι χαμηλές πωλήσεις που επιτύγχανε τα τελευταία έτη έδωσε την χαριστική βολή στο παρακλάδι της Toyota, με τα τελευταία οχήματά της να βγαίνουν από το εργοστάσιο μέσα στον χρόνο.

Ύστερα από 13 χρόνια ιστορίας, η Scion κλείνει, εξαιτίας των χαμηλών της πωλήσεων. Η συγκεκριμένη φίρμα είναι ουσιαστικά μια υπο-μάρκα της Toyota, μέσω της οποίας οι Ιάπωνες λάνσαραν μερικά αυτοκίνητά τους στις ΗΠΑ. Στόχευε σε νεότερο κοινό, σε όσους δηλαδή θεωρούσαν τα Toyota «γεροντίστικα» και η καλύτερη χρονιά για αυτήν από άποψης πωλήσεων ήταν το 2006, με 173.034 μονάδες.

Δύο από τα μοντέλα που έπεισαν τα τελευταία χρόνια και ανέβασαν προσωρινά την φίρμα ήταν το Scion FR-S Coupe (Toyota GT86) και το Scion iQ (Toyota iQ), όμως αυτά δεν αρκούσαν για να την κρατήσουν ζωντανή. Από το 2002 που βρισκόταν στην αγορά, κατάφερε να πουλήσει συνολικά σχεδόν 1,1 εκατομμύρια μονάδες και το best-seller της όλα αυτά τα χρόνια ήταν το κουπέ Scion tC. Οι κάτοχοι των Scion δεν θα δουν διαφορά σε σχέση με το παρελθόν σε ο,τι αφορά την συντήρηση και τις εγγυήσεις των οχημάτων, καθώς όλα αυτά θα τα αναλάβει η Toyota.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!