Χάνει τη Sahara η Force India

Gazzetta team
Χάνει τη Sahara η Force India
Τον μεγάλο της χορηγό, τη Sahara, αναμένεται να χάσει η Force India, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές της στην ομάδα της Formula1.

Τον άμεσο συνεργάτη της, που έχει και μετοχές, αναμένεται να χάσει η Force India. Ο λόγος για τη Sahara, η οποία κατέχει το 42,5% από το 2011, με τον Βιτζέι Μαλία να έχει το ίδιο ποσοστό και το άλλο 15% να ανήκει στον Ολλανδό επιχειρηματία Μίτσιελ Μολ.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Sahara, Σουμπράτα Ρόι, βρίσκεται στη φυλακή από τον Μάρτιο του 2014 λόγω υπόθεσης με απάτη σε επενδύσεις στην Ινδία και η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές της στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα, μαζί με το 42,5% η Sahara θέλει να βγάλει στο... σφυρί και ξενοδοχεία και αεροσκάφη, με τη συνολική αξία απ' όλες τις πωλήσεις να αγγίζει τα 441 εκατομμύρια δολάρια, ενώ προσέγγισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή ονομασίας στη Force India εντός του 2016.

Πάντως, υπενθυμίζουμε ότι στη... γωνία εξακολουθεί να περιμένει η Aston Martin, αν και πριν από 2,5 εβδομάδες ο διευθύνων σύμβουλος των Ινδών, Ότμαρ Σζαφνάουερ, είχε τονίσει πως συνεχίζονται οι συζητήσεις, είναι ανοιχτή η πόρτα, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία με τη βρετανική μάρκα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!