Ανακοίνωσε Μάγκνουσεν και αποκαλύφθηκε η Renault (vids & pics)

Gazzetta team
Ανακοίνωσε Μάγκνουσεν και αποκαλύφθηκε η Renault (vids & pics)
Η Renault παρουσίασε στο Παρίσι την ομάδα, με την οποία θα πορευτεί στη Formula1 το 2016, ανακοίνωσε τον Κέβιν Μάγκνουσεν και αποκάλυψε το μονοθέσιό της, που έχει ντυθεί στα μαύρα.

Την τρίτη ημέρα του Φεβρουαρίου είχαν επιλέξει στη Renault για να παρουσιάσουν τα πάντα που αφορούν το νέο... ρόστερ. Οι Γάλλοι αγόρασαν πίσω της μετοχές από τη Lotus και επέστρεψαν στη Formula1 ως ιδιόκτητη ομάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια είχαν μείνει ως κατασκευαστές κινητήρων.

Σε εκδήλωση, λοιπόν, που έγινε στο Παρίσι σήμερα η ομάδα του Ένστοουν αποκάλυψε το νέο τιμ, καθώς και το μονοθέσιο του 2016. Αυτό... ντύθηκε στα μαύρα, ενώ έχει και λίγο κίτρινο στα πλάγια, τη στιγμή που ανακοινώθηκε και η αλλαγή της τελευταίας στιγμής που αναμενόταν.

Ο λόγος για την αντικατάσταση του Παστόρ Μαλντονάντο με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, τη στιγμή που η Renault γνωστοποίησε και ότι ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής του GP3, Εστεμπάν Οκόν, ανέλαβε χρέη αναπληρωματικού πιλότου, καθώς και πως θα παραμείνει η Κάρμεν Γιορντά.

Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα, ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ θα είναι διευθύνων σύμβουλος, ο Φρεντερίκ Βασέρ αγωνιστικός διευθυντής, με τον Μπομπ Μπελ να επιστρέφει για να αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή στο τεχνικό κομμάτι. Επίσης, ο Νικ Τσέστερ έγινε υπεύθυνος για τα σασί και ο Ρεμί Ταφάν για τους κινητήρες, ενώ... μπάλα στο νέο μονοθέσιο έπαιξε και ο επικεφαλής της Renault Sport, Ζερόμ Στολ.

Μάλιστα, ο τελευταίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε μικρή αλλαγή στα χρώματα μέχρι την πρεμιέρα της Μελβούρνης. «Αυτό είναι το μονοθέσιο που θα δοκιμάσουμε στη Βαρκελώνη σε δύο εβδομάδες. Είναι μία κομψή ''στολή''. Θα είναι μαύρο και στη Μελβούρνη; Θα δείτε, αλλά η κομψότητα θα παραμείνει ίδια», ανέφερε ο Στολ.

«Η φιλοδοξία δεν είναι μόνο να συμμετέχουμε. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε. Έχουμε κερδίσει σε κάθε κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να μην το επαναλάβουμε στην F1. Ξέρουμε τον τρόπο», είπε, από τη μεριά του, ο Αμπιτεμπούλ. «Η Renault έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να πετύχει. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μέρος του DNA της Renault και το κίνητρο είναι παραπάνω από υψηλό.

Έχουμε μία νέα πρόκληση μπροστά μας και είμαστε αποφασισμένοι. Για όλους, τους οδηγούς, την ομάδα, τους μηχανικούς, υπάρχει ένα γκρουπ πίσω μας και έχουμε την πλήρη στήριξή του», δήλωσε, με τη σειρά του, ο Βασέρ. «Όταν η ομάδα κερδίζει, έχει να κάνει με το μονοθέσιο, και όταν χάνει, έχει να κάνει με τον κινητήρα.

Γι' αυτό έπρεπε να μπούμε ως πλήρης ομάδας. Ξεκινάμε με μειονέκτημα, σε σύγκριση με τους κυρίαρχους στην F1, αλλά έχουμε το ταλέντο να κλείσουμε τη διαφορά. Δεν είμαστε εδώ για τη συμμετοχή, αλλά για να αγωνιστούμε στο ύψιστο επίπεδο και να κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του προέδρου της Renault, Κάρλος Γκοσν.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το «όπλο» της Renault για το 2016, ονομάζεται RS16, «φοράει» τον R.E.16 κινητήρα της γαλλικής εταιρείας και κατασκευάστηκε στη βάση της ομάδας στο Ένστοουν, με την εξέλιξή του να συνειχίζεται στο Βιρί-Σατιγιόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!