Έρχεται Ευρώπη το Renault Kwid (video)

Gazzetta team
Έρχεται Ευρώπη το Renault Kwid (video)
Οι νέες εκδόσεις του Kwid και οι δοκιμές ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου, δείχνουν την πρόθεση της Renault να φέρει το μοντέλο στην Ευρώπη.

Το πιο φτηνό SUV του κόσμου, το Renault Kwid, πωλείται προς 3.500€ με βασικό εξοπλισμό στην αγορά της Ινδίας, και έχει γίνει μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι όμορφο, οικονομικό, συμπαγές και ευρύχωρο. Γι' αυτό άλλωστε μέσα σε μόλις 4 μήνες από το λανσάρισμά του έχουν διατεθεί 90.000 αντίτυπα. Η μεγάλη επιτυχία οδήγησε τη Renault, πολύ γρήγορα, να παρουσιάσει δύο ακόμα παραλλαγές του, την προσθήκη ενός κινητήρα του λίτρου και ενός αυτόματου κιβωτίου 5 σχέσεων, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου το νέου Δελχί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις κατασκοπευτικές εικόνες που δείχνουν ένα Kwid να δοκιμάζεται καμουφλαρισμένο στους ευρωπαϊκούς δρόμους, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Renault φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία του Kwid και στη Γηραιά Ήπειρο, ίσως με τα σήματα της Dacia.

Στη βασική του έκδοση το Kwid διαθέτει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 800 κ.εκ. με 54 ίππους, ενώ πλέον θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Ινδίας και με τον κινητήρα SCe του 1 λίτρου, τον οποίο γνωρίζουμε από το Twingo και αποδίδει 70 ίππους. Επίσης, με αυτό τον κινητήρα, εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων θα προσφέρεται και ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ίδιου αριθμού σχέσεων. Ταυτόχρονα, η Renault λάνσαρε και τις δύο πρωτότυπες, προς το παρόν, εκδόσεις του Kwid, την περιπετειώδη Climber και την «αγωνιστική» Racer. Αμφότερες απευθύνονται σε νεανικό κοινό με διάθεση διαφοροποίησης, η πρώτη στους λάτρεις της εκτός δρόμου περιπέτειας και η δεύτερη στους εραστές της ταχύτητας. Η γαλλική εταιρεία δεν δίνει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των δύο πρωτότυπων Kwid. Αισθητικά ωστόσο οι δύο παραλλαγές είναι ιδιαίτερα πετυχημένες, αποδεικνύοντας το πόσο εύκολα το μοντέλο μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος απαιτήσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!