Τέλος στις φήμες για Ferrari SUV

Gazzetta team
Τέλος στις φήμες για Ferrari SUV
Με τη δήλωση «you have to shoot me first» του προέδρου της Ferrari Σέρτζιο Μαρκιόνε, μπήκε ένα τέλος στις φήμες για το ενδεχόμενο παραγωγής SUV.

Ιστορικές μάρκες πολυτελείας και κατασκευαστές υπέρ αυτοκινήτων, ένας – ένας υποκύπτουν στη γοητεία της εμπορικότητας των SUV, που είναι η κατηγορία με τη μεγαλύτερο άνοδο πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Η αρχή έγινε με την Porsche, ακολούθησε η Bentley, η Jaguar, αναμένεται η Rolls Royce και έπεται η Lamborghini. Τι πιο φυσικό από το να οργιάζουν οι φήμες για ενδεχόμενη εξέλιξη ενός SUV και από τη Ferrari, ειδικά σε αυτή την περίοδο που η αγορά της Κίνας βρίσκεται σε ύφεση και η συνεχής αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας σε κίνδυνο.

Τα όποια σενάρια ωστόσο έλαβαν τέλος, καθώς σε συζήτηση που είχε ο Ιταλός πρόεδρος της Ferrari με δημοσιογράφους σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2015, όπως αναφέρει το Bloοmberg, ήταν κατηγορηματικός: «you have to shoot me first» δήλωσε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός SUV από τη Ferrari, ή, στα καθ’ υμάς, «μόνο πάνω από το πτώμα μου».

Το πρώτο τη τάξει στέλεχος της ιταλικής εταιρείας επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι ακολουθεί το δόγμα του ιδρυτή της εταιρείας, Έντζο Φεράρι, να κατασκευάζονται πάντα λιγότερες Ferrari από τη ζήτηση, ώστε να διατηρείται πολύ ψηλά η εικόνα της εταιρείας. Αυτό άλλωστε δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνει κανείς με μια μάρκα που παρότι πουλά κάτι λιγότερα από 8.000 αυτοκίνητα το χρόνο, υπολογίζει για το 2016 κέρδη της τάξης των 770.000.000€ προ φόρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!