Δεν θα μας βγάζει το... λάδι η Aston Martin

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν θα μας βγάζει το... λάδι η Aston Martin
Έναν νέο τρόπο αλλαγής των υγρών λίπανσης θέλει να λανσάρει η Aston Martin, που θα μπορεί να γίνει πανεύκολα και από τον καθένα.

Η διαδικασία αλλαγής λαδιών είναι το σημαντικότερο βήμα συντήρησης ενός αυτοκινήτου και η Aston Martin Vulcan χρησιμοποιεί έναν νέο τρόπο για την αντικατάστασή τους, σε συνεργασία με την Castrol. Πρόκειται για ένα δοχείο που περιλαμβάνει τόσο τα λάδια, όσο και το φίλτρο και βρίσκεται στον χώρο του κινητήρα. Όταν έρθει η ώρα της αλλαγής, μπορεί να αφαιρεθεί πολύ απλά και από τον οποιοδήποτε, χωρίς να χρειαστεί να ανυψωθεί το όχημα!

Το συγκεκριμένο «κουτί» έχει τρεις συνδέσεις με το αυτοκίνητο των 820 ίππων, μια για την παροχή των λαδιών, μια για την επιστροφή τους και μια για εξαερισμό. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, διαρκεί λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, σαν να βάζεις μια κάψουλα σε μια μηχανή εσπρέσο! Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η τοποθέτηση των λαδιών σε τυποποιημένο δοχείο κάνει πολύ πιο εύκολη την μεταφορά τους προς το κοντινότερο σημείο ανακύκλωσης, αν τα αλλάζουμε μόνοι μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!