Επιμένει για Alfa Romeo ο Μαρκιόνε

Νίκος Τσιώκος
Επιμένει για Alfa Romeo ο Μαρκιόνε
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε επιμένει στην επιθυμία του να φέρει την Alfa Romeo στη Formula1 ως προμηθεύτρια κινητήρων τονίζοντας ότι θα κατασκευάζονται από το τμήμα για τα μοντέλα παραγωγής και όχι από το αγωνιστικό.

Στο... κενό έχει πέσει μέχρι τώρα η προσπάθεια του Σέρτζιο Μαρκιόνε να φέρει πίσω στη Formula1 την Alfa Romeo ως προμηθεύτρια κινητήρων των ομάδων, καθώς υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Auto Bild Motorsport, εντός του 2015 υπήρξαν συζητήσεις με την Toro Rosso, αλλά δεν επήλθε συμφωνία για τον λόγο που προαναφέραμε.

Μάλιστα, πηγή από τη Red Bull αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ferrari είχε ορίσει την τιμή στα 30 εκατομμύρια ευρώ. «Ο Μαρκιόνε ήθελε, να συμμετάσχει η Toro Rosso ή η Red Bull στο κόστος εξέλιξης του νέου κινητήρα», ανέφερε η εν λόγω πηγή. «Ακόμη όμως και αυτοί συνιστούν πρόοδο για εμάς», δήλωσε με τη σειρά του επικεφαλής της STR, Φρανζ Τοστ.

Ωστόσο, ο Μαρκιόνε δεν είναι πρόθυμος να παρατήσει αυτή την προσπάθεια που κάνει, ενώ τονίζει ότι οι υβριδικοί κινητήρες θα κατασκευάζονται από το τμήμα της Ferrari που επιμελείται αυτούς για τα μοντέλα παραγωγής και όχι από το αγωνιστικό στο Μαρανέλο.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler θα κάνει τα πάντα για να δούμε ξανά, έστω και ως προμηθεύτρια κινητήρων, την Alfa Romeo στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!