Επωλήθη προς 9.000.000$

Γιώργος Βαρίνος
Επωλήθη προς 9.000.000$
Είναι μια και μοναδική, κλασική, ονομάζεται Ferrari Thomassima II γι’ αυτό και η τιμή πώλησής της ξεπέρασε αυτή οποιουδήποτε καινούριου αυτοκινήτου.

Στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων οι τιμές έχουν απογειωθεί. Όσο πιο σπάνιο ένα μοντέλο, ακόμα και σχετικά σύγχρονο, τόσο μεγαλύτερη η τιμή στην οποία αλλάζει χέρια ως μεταχειρισμένο. Κάποιες σπάνιες αγωνιστικές Ferrari GTO της δεκαετίας του ’60 έχουν φτάσει να πωλούνται έως και 30.000.000€, οπότε η τιμή για αυτή τη μοναδική, στην κυριολεξία, Ferrari, είναι μάλλον… ευκαιρία.

Με αμάξωμα ιδιοκατασκευή, πλαίσιο από μονοθέσιο F1 της δεκαετίας του ’50 και ένα δωδεκακύλινδρο μοτέρ 3.0 λίτρων σειράς 250 της Ferrari, η Thomassima II είναι το μοναδικό από τα τρία ίδια μοντέλα που σχεδίασε ο Αμερικανός Τομ Μίντ και κατασκεύασε στην Ιταλία. Το πρώτο χάθηκε σε πλημμύρα, το δεύτερο πωλήθηκε στην Αμερική και διασώθηκε σε άριστη κατάσταση έως σήμερα, ενώ το τρίτο βρίσκεται στο μουσείο της Ferrari και φυσικά δεν είναι προς πώληση. Η Thomassima ΙΙ είναι στην ουσία ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με κοστούμι, γι’ αυτό και αν προσέξετε το εσωτερικό της τα καθίσματα είναι κατ’ ουσία ενσωματωμένα στο πλαίσιο.

Το οποίο είναι σωληνωτό, με διπλά ψαλίδια για την ανάρτηση των 4 τροχών, τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και το κιβώτιο ταχυτήτων πίσω. Φυσικά κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω ενώ το βάρος δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν τα 900 κιλά. Με τους περίπου 300 ίππους του αγωνιστικού κινητήρα 250 της Ferrari, οι επιδόσεις πρέπει να είναι εκπληκτικές αλλά η οδήγηση πολύ απαιτητική, αν σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει υποβοήθηση ούτε στα φρένα, ούτε στο σύστημα διεύθυνσης. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η εξαιρετική σπανιότητα μαζί με το κόστος του μοντέλου, κάτι που εξηγεί το γιατί πωλείται με μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!