Γιατί μας απογοητεύει η Opel;

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί μας απογοητεύει η Opel;
«Όχι» λέει η Opel στην παραγωγή του μικρού κουπέ μοντέλου της με την ονομασία GT Concept, που τράβηξε τα βλέμματα με την σχεδίασή του.

Μπορεί να εντυπωσίασε με το φουτουριστικό του αμάξωμα, όμως το Opel GT δεν θα το δούμε στην παραγωγή. Ο ρόλος του ήταν να παρουσιάσει κάποιες τεχνολογίες που ίσως υιοθετηθούν αργότερα, αλλά να δείξει και την σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθηθεί στα σπορ μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον.

Βέβαια ο εκπρόσωπος της εταιρείας που δήλωσε τα παραπάνω στο Automotive News Europe, είπε: «Είναι μια πολύ εξειδικευμένη κατηγορία η οποία συνεχώς συρρικνώνεται, οπότε θα περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει στον κόσμο.Ακόμη και αν αποφασίσουμε να το βγάλουμε στην παραγωγή, αποκλείεται να είναι έτοιμο σε 1-2 χρόνια, όπως ακούγεται», κάτι που δείχνει ότι δεν αποκλείεται σαν ενδεχόμενο και υπάρχει κάποια πιθανότητα αναθεώρησης.

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν 1.000άρη κινητήρα, με απόδοση 145 ίππων. Το βάρος του είναι κάτω από 1.000 κιλά και ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του αγγίζει τα 215 χλμ./ώρα. Το μακρύ του καπό βοηθάει στην τοποθέτηση του μοτέρ πίσω από τον εμπρός άξονα για καλύτερη κατανομή του βάρους, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων με paddles, ενώ διαθέτει και μπλοκέ διαφορικό. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά στην έκθεση της Γενεύης, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!