Συνεργείο 33 εκατομμυρίων ευρώ

Γιώργος Βαρίνος
Συνεργείο 33 εκατομμυρίων ευρώ
Το συνεργείο των McLaren P1 GTR στα κεντρικά της βρετανικής εταιρείας στο Γουόκινγκ, εκτός από το πιο καθαρό είναι και το πιο ακριβό.

Με 12 McLaren P1 GTR στις ράμπες του, το νέο συνεργείο των ιδιωτικών μεν, αλλά μόνο για χρήση πίστας μοντέλων, είναι ένα από τα πλέον ακριβά στον κόσμο. Κάθε McLaren P1 GTR κοστίζει στον ιδιοκτήτη της 2,7 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα χωρίς να είναι στην απόλυτη διάθεσή του, οπότε κάντε τις πράξεις.

Το αυτοκίνητο παραμένει στις εγκαταστάσεις της McLaren στην Αγγλία και όταν υπάρχει αγώνας ή επίδειξη, τότε στέλνεται απευθείας στην πίστα όπου το παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης του, μαζί με μια σειρά από ανταλλακτικά, ειδικά ελαστικά και φυσικά την παρουσία των τεχνικών της εταιρείας. Μετά τον αγώνα, το αυτοκίνητο επιστρέφει στην Αγγλία.

Αυτό είναι εν ολίγοις το «πρόγραμμα οδήγησης McLaren P1 GTR» το οποίο απευθύνεται φυσικά σε ζάπλουτους λάτρεις των αγώνων, που θέλουν να έχουν την εμπειρία της συμμετοχής αλλά όχι το άγχος της συντήρησης και της εν γένει κατοχής ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να βρεις ένα αγωνιστικό με 1.000 ίππους ισχύος, πλαίσιο από ίνες άνθρακα και υβριδικό σύστημα ισχύος εμπνευσμένο από την F1 για να παίζεις στις πίστες.

Όπως μπορείτε να δείτε, η κάθε μια P1 GTR είναι βαμμένη στα χρώματα της αρεσκείας του ιδιοκτήτη της –μια από τις ελάχιστες δυνατότητες παρέμβασης που επιτρέπει η McLaren στους συμμετέχοντες του προγράμματος- το οποίο φαίνεται ότι πάει πολύ καλά, καθώς αυτές είναι μερικές μόνο από τις P1 GTR που έχουν κατασκευαστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!