Πρώτη σε αξιοπιστία η Honda

Πρώτη σε αξιοπιστία η Honda

Σε μια νέα έρευνα στην Ευρώπη, η Honda αναδείχτηκε η πιο αξιόπιστη εταιρεία και το Jazz το μοντέλο με τις λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο. 

 Πρώτη σε αξιοπιστία η Honda

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Καταναλωτών & Χρηστών (OCU), η Honda αναδείχτηκε η πιο αξιόπιστη κατασκευάστρια αυτοκινήτων, ενώ το Honda Jazz το μοντέλο με τις λιγότερες επισκέψεις σε συνεργείο. Για την πραγματοποίηση της έρευνας ρωτήθηκαν πάνω από 30.000 Ευρωπαίοι οδηγοί για 178 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων. Η έρευνα επικεντρώθηκε στην αξιοπιστία και τις ζημιές που παρουσίασαν συχνότερα τα αυτοκίνητα.

Η Honda κατάκτησε την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό αξιοπιστίας 93/100. Επιπλέον το 79% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσε πρόθυμο να συστήσει ένα μοντέλο μάρκας Honda. Το Honda Jazz ήρθε πρώτο στον τομέα της αξιοπιστίας, ενώ και τα υπόλοιπα μοντέλα Honda πέτυχαν επίσης υψηλά σκορ με τα Civic, CR-V και Insight να κατατάσσονται ανάμεσα στα 10 από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Η έρευνα της OCU εστίασε στην αξιοπιστία υποβάλλοντας στους ιδιοκτήτες οχημάτων ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη συχνότητα και τα είδη των βλαβών που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την περασμένη χρονιά. Από αυτά τα στοιχεία προέκυψε ένας δείκτης αξιοπιστίας, βάσει του οποίου γίνεται η σύγκριση για πιθανότητα μιας βλάβης μεταξύ διαφορετικών μαρκών και μοντέλων της αγοράς.

Best of internet