Επίσημο το νέο SUV της Skoda

Γιώργος Βαρίνος
Επίσημο το νέο SUV της Skoda
Mε την ονομασία Vision S και σε πρωτότυπη μορφή, η Skoda θα παρουσιάσει το πρώτο μεγάλο της SUV στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο.

Η Skoda έβαλε τέλος στις φήμες και αποκάλυψε επίσημα τη δημιουργία ενός μεγάλου SUV, το οποίο θα παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Vision S στην επερχόμενη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Το όνομα Vision S (SUV) αντικατοπτρίζει την πρόθεση της τσέχικης εταιρείας να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του κοινού με ένα πρωτότυπο μοντέλο πριν την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες της Skoda το Vision S έχει μήκος 4,70 μέτρα, πλάτος 1,91 και ύψος 1,68 μέτρα. Εσωτερικά διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων όπου μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 7 άτομα. Είναι λοιπόν προφανές ότι το Vision S, ή Kodiak όπως αναφέρουν ανεπίσημες πληροφορίες ότι θα ονομάζεται το μοντέλο παραγωγής, είναι άμεσα ανταγωνιστικό του πολύ πετυχημένου Nissan X-Trail και εξασφαλίζει πολύ μεγάλους χώρους. Το νέο SUV της Skoda θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο με την ονομασία MQB του VW Group, πάνω στο οποίο, άλλωστε, δημιουργήθηκε και το νέο Tiguan.

Εξωτερικά το πρωτότυπο Skoda Vision S δείχνει πολύ δυναμικό με τη χαρακτηριστική μάσκα της Skoda, αλλά πολύ πιο λεπτά και φαρδιά φωτιστικά σώματα που σαφώς παραπέμπουν σε Audi, τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Όσο πλησιάζουμε προς την έκθεση της Γενεύης η εταιρεία θα δίνει περισσότερες πληροφορίες και εικόνες του νέου της SUV, τις οποίες, όπως πάντα, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε πρώτοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!