Χορεύοντας στο χιόνι με το VW Tiguan (video)

Γιώργος Βαρίνος
Χορεύοντας στο χιόνι με το VW Tiguan (video)
Με τετρακίνηση 4Motion και τέσσερα προγράμματα λειτουργίας, ή έκδοση Off Road του νέου VW Tiguan είναι ιδανική για κάθε περιβάλλον.

Στις πολικές θερμοκρασίες της Σουηδίας το νέο VW Tiguan νοιώθει όμορφα και το δείχνει, «χορεύοντας» στο χιόνι και στον πάγο με χαρακτηριστική άνεση. Στο video βλέπουμε την έκδοση Off Road η οποία διαθέτει φυσικά το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το πρόγραμμα λειτουργίας που ρυθμίζει ιδανικά την κατανομή της ροπής στους άξονες, τη λειτουργία του κινητήρα, του κιβωτίου και των ηλεκτρονικών συστημάτων ευστάθειας για τη μέγιστη πρόσφυση σε όλα τα είδη των εδαφών.

Το νέο Tiguan χρησιμοποιεί το νέο πλαίσιο MQB, που εκτός της δυνατότητάς του να υποστηρίζει ένα ευρύ πλαίσιο μηχανικών διαμορφώσεων, εξασφαλίζει 50 κιλά λιγότερο βάρος και διαθέσιμοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές έχουν αυξηθεί με τους τελευταίους να φτάνουν στα 615 λίτρα. Το νέο Tiguan θα προσφέρεται με οκτώ επιλογές κινητήρων. Όλοι οι κινητήρες είναι τούρμπο, και πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Τέσσερεις είναι βενζίνης (TSI), με σύστημα άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητα από 1,4 έως και 2,0 λίτρα και απόδοση 125, 150, 180 και 220 ίππων. Επίσης τέσσερεις είναι οι νέοι TDI, σε δύο χωρητικότητες 1,6 και 2,0 λίτρων, και τέσσερις διαμορφώσεις απόδοσης, 115, 150, 190 και 240 ίππων.

Σε πρώτη φάση, το Tiguan θα διατίθεται μόνο με τους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel, ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα προστεθούν και οι μικρότεροι των 1.6 και 1.4 λίτρων. Με το μικρότερο κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων, το Tiguan θα κοστίζει στη Γερμανία 25.970€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!