Ένας 16χρονος Ρώσος για τη Force India

Νίκος Τσιώκος
Ένας 16χρονος Ρώσος για τη Force India
Τον 16χρονο Ρώσο Νικίτα Μάζεπιν ως οδηγό εξέλιξης ανακοίνωσε η Force India τη Δευτέρα (1/2).

Το επόμενο ταλέντο της Formula1 φαίνεται πως βρήκε η Force India. Η ομάδα του Σίλβερστοουν γνωστοποίησε ότι προσέλαβε τον 16χρονο Ρώσο, Νικίτα Μάζεπιν. Ο νεαρός έχει... παραστάσεις στις μικρές κατηγορίες, φέτος θα συμμετάσχει στη Formula 3 με την Hi-Tech Racing, ενώ θα έχει και τον ρόλο του οδηγού εξέλιξης στη Force India.

Μάλιστα, θα... ξοδέψει αρκετό χρόνο στον προσομοιωτή, αλλά και στις δοκιμές εξέλιξης εντός της σεζόν, όπως αποκάλυψε ο Βιτζέι Μαλία. «Αυτή είναι μία φανταστική ευκαιρία για τον Νικίτα να ξεκινήσει το μάθημά του στη Formula1 και να ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα μας. Έχουμε ένα δυνατό ρεκόρ να εντοπίζουμε και να καλλιεργούμε νέα ταλέντα και είναι ξεκάθαρο ότι ο Νικίτα είναι ήδη ένας πολύ ικανός και αποφασισμένος αγωνιστής.

Το 2016 θα του παρέχει την τέλεια ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του και να αναπτύξει αυτές που χρειάζεται για να γίνει οδηγός της Formula1. Σχεδιάζουμε να τον χρησιμοποιήσουμε εκτενώς στον προσομοιωτή μας και επίσης θα στηρίξουμε το πρόγραμμά μας στις δοκιμές μέσα στη σεζόν, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της VJM09.

Είναι επίσης συναρπαστικό για την ομάδα να ξεκινήσουμε δουλειά μ' έναν νεαρό Ρώσο οδηγό, δεδομένης της επιτυχίας του Γκραν Πρι Ρωσίας τα τελευταία χρόνια. Είναι μία αγορά με πλούσιο υλικό για τη Formula1 και που εμφανίζει νέα ταλέντα, όπως ο Νικίτα», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας των Ινδών.

Από τη μεριά του, ο Μάζεπιν θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να τρέξει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να πάω στη Force India.

Είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου και θέλω να ευχαριστήσω τον Βιτζέι και όλους στην ομάδα που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Είμαι ακόμα μικρός και έχω πολλά να μάθω, οπότε η καθοδήγηση και η εμπειρία της Force India θα είναι πραγματικά σημαντικές για την εξέλιξή μου.

Στόχος μου είναι να αγωνιστώ στη Formula1 στο μέλλον και τα σημερινά νέα με φέρνουν πιο κοντά στο να τον πετύχω. Θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιώσω τις ικανότητές μου εντός και εκτός πίστας», ανέφερε ο Ρώσος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!