Ρόσι: «Μεγάλη η διαφορά με Λορένθο»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσι: «Μεγάλη η διαφορά με Λορένθο»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι στάθηκε στο... χάσμα της διαφοράς που υπάρχει με τον Χόρχε Λορένθο, με τον Ισπανό να αναφέρεται στα ηλεκτρονικά και στα ελαστικά της Michelin.

Πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Χόρχε Λορένθο ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης του Moto GP και εκεί στάθηκε στις δηλώσεις του ο «Γιατρός». Ο Ιταλός, παρά ταύτα, δήλωσε χαρούμενος από τη δεύτερη θέση και από την καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών.

«Η διαφορά με τον Λορένθο είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι αλήθεια ότι ήταν πιο δυνατός από τους υπόλοιπους, είχε καλύτερο ρυθμό. Από την άλλη, η θέση μου δεν είναι τόσο κακή και δουλέψαμε πολύ στη μοτοσικλέτα. Είναι μόνο η πρώτη μέρα και το συνολικό ταμείο θα γίνει στο τέλος της τρίτης, όμως έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε.

Είμαι αρκετά χαρούμενος επειδή τα ηλεκτρονικά ήδη λειτουργούν αρκετά καλά. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την περσινή χρονιά, αλλά έχει βελτιωθεί πολύ το μπροστινό ελαστικό της Michelin. Η αίσθηση όταν οδηγείς τη μοτοσικλέτα είναι παρόμοια με πέρυσι. Αυτά είναι τα δύο σημαντικά θέματα. Είχαμε τρεις μοτοσικλέτες, αλλά η μία ήταν για μερικούς γύρους μόνο.

Έχουμε δύο μοτοσικλέτες του 2016 και έκανα τον ταχύτερο γύρο μου με αυτή που είναι παρόμοια με το μοντέλο του 2015 επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο να δουλέψω σε αυτή του 2016. Έκανα μόνο ένα κομμάτι και δεν ήταν τόσο κακό, θα συνεχίσουμε αύριο και θα δούμε», ανέφερε ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σε όλες τις κατηγορίες.

Λορένθο: «Προσαρμόστηκαν καλά τα ηλεκτρονικά με τα ελαστικά»

Από τη μεριά του, ο Χόρχε Λορένθο αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά και στα ελαστικά της Michelin τονίζοντας ότι προσαρμόστηκαν πολύ καλά. «Είμαι πολύ χαρούμενος και έκπληκτος για την αίσθηση που είχα σήμερα με τα ελαστικά της Michelin.

Οι χρόνοι επιτεύχθηκαν σχετικά εύκολα και κάθε φορά που βγαίναμε από το πιτ λέιν βελτιώναμε κάτι στη μοτοσικλέτα για να καταλάβουμε καλύτερα τα ηλεκτρονικά, που προσαρμόστηκαν πολύ καλά με τα ελαστικά της Michelin. Είμαι πολύ χαρούμενος με την αλλαγή επειδή η Σεπάνγκ είναι πάντα δύσκολη για μένα.

Σήμερα κοιμήθηκα μόνο δύο ώρες εξαιτίας του τζετλάγκ και έχω πονόλαιμο, γι' αυτό παίρνω αντιβιοτικά. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι τέλεια, όμως μπορώ να τρέξω για δύο ή τρεις γύρους», είπε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής. Τέλος, οι δοκιμές στην πίστα της Μαλαισίας θα συνεχιστούν την Τρίτη (2/2).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!