Αναμνήσεις από το μέλλον! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Αναμνήσεις από το μέλλον! (vid)
Το κόμπακτ ηλεκτρικό μοντέλο της Citroen θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στους μήνες της άνοιξης, όμως έχουν ήδη ξεκινήσει να φτιάχνονται οι πρώτες μονάδες.

Το καινοτόμο ηλεκτρικό Cabrio της Citroen ονομάζεται e-Mehari και οι πρώτες μονάδες από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Ρεν είναι γεγονός. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης έχει μήκος περίπου 3,80 μέτρα και κινείται από ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ, με απόδοση 68 ίππων. Είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα έως 110 χλμ./ώρα και η αυτονομία των μπαταριών στις αστικές μετακινήσεις, αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

Βέβαια όταν κινηθεί σε υψηλές ταχύτητες η αυτονομία πέφτει δραματικά, ακόμη και στο μισό, ενώ μια πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει από 8 έως και 12 ώρες, ανάλογα το δίκτυο που θα χρησιμοποιηθεί. Το αμάξωμα δίνει πολλές επιλογές στους επιβάτες, οι οποίοι ανάλογα με τις ανάγκες και την επιθυμία τους μπορούν να καλύψουν όποιο μέρος θέλουν, είτε αυτό είναι η οροφή, είτε τα πλαϊνά τμήματα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 200 λίτρα, που μπορούν να γίνουν 800 αν αναδιπλωθεί η πίσω σειρά καθισμάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!