Aran, το SUV της Seat

Γιώργος Βαρίνος
Aran, το SUV της Seat
Η επικρατέστερη ονομασία για το πρώτο SUV της Seat είναι Aran και το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης.

Μια φωτογραφία του συστήματος πολυμέσων του νέου μοντέλου της Seat που θα έχει κατά πάσα πιθανότητα την ονομασία Aran, διέρρευσε στο διαδίκτυο και δίνει μια έμμεση εικόνα του πρώτου SUV της ισπανικής εταιρείας. Το Aran βασίζεται στο πλαίσιο MQB το οποίο χρησιμοποιεί και το νέο Tiguan της VW και φυσικά θα είναι άμεσα ανταγωνιστικό των Nissan Qashaqai και Renault Kadjar. Το νέο μοντέλο φαίνεται να διατηρεί όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία της εταιρείας, φέρνοντας πολύ σε Leon στο εμπρός του μέρος, χωρίς αισθητικούς πειραματισμούς εντυπωσιασμού. Οι βασικές σχεδιαστικές του γραμμές παραπέμπουν στο πρωτότυπο 20V20 που είχε παρουσιάσει η Seat στην περσινή έκθεση της Γενεύης και βλέπετε στις σχετικές εικόνες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μήκος αμαξώματος 4.36 μέτρων, πλάτος 1.84, ύψος 1.60 και μεταξόνιο 2.64 μέτρων, που σηματοδοτούν ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο. Οι κινητήρες βενζίνης θα περιλαμβάνουν το τρικύλινδρο σύνολο TSi των 115 ίππων, το τετρακύλινδρο 1.4 TSi με 150 ίππους και πιθανότατα τον 1.8 TSi με 180 ίππους. Οι diesel κινητήρες θα είναι οι γνωστοί των 1.6 και 2.0 λίτρων με 120 και 150 ή 190 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς στις μικρότερες εκδόσεις και θα υπάρχει σύστημα τετρακίνησης με τα μοτέρ των 1.8 λίτρων βενζίνης και 2.0 diesel. Τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι έξι σχέσεων χειροκίνητα ή DSG διπλού συμπλέκτη έξι και εφτά σχέσεων.

Το Aran θα λανσαριστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης της Γενεύης στις 3 Μαρτίου και λίγο νωρίτερα, μέσα στο Φεβρουάριο, θα δοθούν στη δημοσιότητα επίσημες εικόνες του και οι πρώτες πληροφορίες για τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!