Νέο Tesla με στόχο τη BMW 3

Γιώργος Βαρίνος
Νέο Tesla με στόχο τη BMW 3
Το νέο μικρότερο Tesla που θα αποκαλυφθεί μερικώς το Μάρτιο, θα ονομάζεται Model III και θα έχει ως στόχο τη σειρά 3 της BMW.

Με μέγεθος ανάλογο των BMW 3, Audi A4 και Mercedes C Class, το νέο μικρότερο Tesla θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το Μάρτιο του 2016 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2017. Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος ανάφερε ότι οι πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας θα δοθούν στη δημοσιότητα την άνοιξη, ωστόσο δεν θα είναι αυτές του τελικού μοντέλου παραγωγής, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες πριν δοθεί το πράσινο φως για την παραγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και το μεγάλο σεντάν της Tesla, το S, το μοντέλο 3 θα είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Φυσικά θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και ίσως το λανσάρισμά του να γίνει επί ευρωπαϊκού εδάφους, μια και οι μεγάλοι του εμπορικοί αντίπαλοι είναι τα γερμανικά μεσαία μοντέλα. Το Model ΙΙΙ θα έχει συστοιχία μπαταριών κατασκευής Tesla και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Ως πλήρως ηλεκτρικό θα εμπίπτει στην πολιτική οικονομικών κινήτρων που προσφέρουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών το Ενωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, με αποτέλεσμα η τιμή του να είναι ανταγωνιστική προς τους συμβατικούς ανταγωνιστές του, στη σφαίρα των περίπου 40.000€. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, οι πωλήσεις της Tesla στην Ευρώπη θα εκτοξευτούν και τότε ίσω αποδειχτούν πραγματικές και οι φήμες που θέλουν την αμερικανική εταιρείας να σκέφτεται τη δημιουργία ενός εργοστασίου στη Γηραιά Ήπειρο.

image credit: auto express

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!