Ηλεκτρική πατινοσικλέτα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ηλεκτρική πατινοσικλέτα (video)
Το ηλεκτρικό eGroov είναι κάτι ανάμεσα σε πατίνι και μοτοσικλέτα, έχει κίνηση και στους δύο τροχούς και υπόσχεται φτηνή, διασκεδαστική και οικολογική μετακίνηση.

Το γαλλικής κατασκευής παράξενο αυτό όχημα με την ονομασία eGroov είναι κάτι ανάμεσα σε πατίνι και μοτοσικλέτα. Πλήρως ηλεκτρικό, διαθέτει δύο κινητήρες 25 Watt ο καθένας και οι μπαταρίες του αποθηκεύονται κάτω από το πλαίσιο, στο σημείο όπου πατούν τα πόδια του αναβάτη του. Πολύ απλό και αφαιρετικό στην κατασκευή του, δεν έχει αναρτήσεις όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς και η απόσβεση των κραδασμών και των ανωμαλιών γίνεται κατά βάση από τα πολύ φαρδιά ελαστικά του. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 25 χλμ./ώρα και η αυτονομία του στα 40 χιλιόμετρα με τις δύο μπαταρίες που διαθέτει. Οι τελευταίες μπορούν να φορτιστούν τόσο πάνω στο όχημα, όσο και να αφαιρεθούν και να φορτιστούν σε οποιοδήποτε οικιακή παροχή.

Το highlight του eGroov είναι η δυνατότητα κίνησης σε όλα τα εδάφη και το πολύ χαμηλό βάρος των 55 κιλών, το οποίο ωστόσο είναι μεγαλύτερο αυτού ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Επίσης, στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η πολύ απλή κατασκευή και η στιβαρότητά του, με δυνατότητα μεταφοράς βάρους άνω των 120 κιλών. Από την άλλη πλευρά, το κόστος των 2.190€ με τη σέλα και το βαλιτσάκι το καθιστά μάλλον ακριβό σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και τα μικρά συμβατικά scooter. Έτσι δεν είναι βέβαιο ότι θα βρει εύκολα το δρόμο του προς την εμπορική καταξίωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!