Ασφαλώς σε χιόνι και πάγο (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ασφαλώς σε χιόνι και πάγο (video)
Με την ευκαιρία της παρουσίασης του υβριδικού X-Trail στην Ιαπωνία, η Nissan οργάνωσε μια εκδήλωση οδήγησης των μοντέλων της σε χιόνι και πάγο.

Τα νέα συστήματα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά προγράμματα ελέγχου της ευστάθειας και τα τεχνολογικά εξελιγμένα χειμερινά ελαστικά, κάνουν θαύματα σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, στην γνωστή από τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες περιοχή του Ναγκάνο, η Nissan έκανε μια επίδειξη αυτών των τεχνολογιών τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, με την ευκαιρία της παρουσίασης του υβριδικού X-Trail.

Εκκινήσεις, στροφές, επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις που συνήθως αποτελούν κόλαφο για τον οδηγό σε παγωμένους δρόμους, στην προκειμένη περίπτωση ήταν εύκολη υπόθεση ακόμα και με… επαγγελματικά μοντέλα της Nissan όπως τα NV, ή με το κορυφαίο σπορ μοντέλο της εταιρείας, το GT-R. Επιπρόσθετα οι θερμοκρασίες των δεκάδων βαθμών κάτω από το μηδέν δεν φαίνεται να αποτελούν πρόβλημα για το νέο υβριδικό μοντέλο της Nissan. Το τελευταίο διαθέτει ένα δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτρικό για υποβοήθηση, δεν έχει πλήρως ηλεκτρική λειτουργία και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα εισαχθεί στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις του ξεκινούν στην Ιαπωνίας εντός της άνοιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!