Διεθνές Ράλι ακυρώθηκε λόγω...καλοκαιρίας

Διεθνές Ράλι ακυρώθηκε λόγω...καλοκαιρίας

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν τα χιόνια και τους πάγους στη Λετονία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο πρώτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Διεθνές Ράλι ακυρώθηκε λόγω...καλοκαιρίας

Το περυσινό Ράλι Ακρόπολις διακόπηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, όμως το Rally Liepaja ακυρώθηκε λόγω έλλειψης χιονιού και πάγου! Οι διοργανωτές του πρώτου εφετινού αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι διαπίστωσαν, ότι οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή είχαν λιώσει τα στρώματα χιονιού και πάγου στις χωμάτινες διαδρομές. Έτσι έκριναν, ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα προκαλούσαν ζημιές στους δημόσιους δρόμους της Λετονίας, ενώ θα διακινδύνευαν θεατές και αγωνιζόμενοι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αλυτάρχης του Rally Liepaja, Γιάνις Κράστινς, «αν προκληθούν μεγάλες ζημιές ήδη από τα πρώτα αυτοκίνητα στον δρόμο, τότε δεν θα είναι πλέον δυνατόν να περάσουν αρκετά γρήγορα μέσα από την Ειδική Διαδρομή τα σωστικά συνεργεία σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ότι το ράλι πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους και ότι αυτοί χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους κατοίκους. Εχουμε την άδεια, να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις διαδρομές για το ράλι, όχι όμως και να τις καταστρέψουμε τόσο, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για μεγάλο διάστημα».

Μέχρι πριν μία εβδομάδα ήταν ακόμη όλες οι διαδρομές χιονισμένες, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν τους πάγους και τους μετέτρεψαν σε χιονολάσπη, οπότε ακυρώθηκε αναγκαστικά ο αγώνας. Τώρα ψάχνουν οι διοργανωτές του ράλι μαζί με τη FIA και την Eurosport Events, που καλύπτει τηλεοπτικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, για μία νέα ημερομηνία.

This is RALLY LIEPĀJA

Best of internet