Το ρολόι που κοστίζει όσο ένα supercar (video)

Το ρολόι που κοστίζει όσο ένα supercar (video)

Το ρολόι που κοστίζει όσο ένα supercar (video)

To επίσημο ρολόι της LaFerrari σπάει τα ρεκόρ με μία ενεργειακή αυτονομία 50 ημερών, απαρτίζεται από 637 διαφορετικά μέρη, είναι συλλεκτικό και κοστίζει 265.800 ευρώ!

Ένα ρολόι των ρεκόρ εξέλιξε η γνωστή ελβετική ωρολογοποιία Hublot σε συνεργασία με τη Ferrari. Το Hublot MP-05 LaFerrari φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνον για το hypercar της ιταλικής εταιρείας και απαρτίζεται από 637 διαφορετικά μέρη και έντεκα εν σειρά θαλάμους ελατηρίων, που προβάλλονται σε κοινή θέα. Χάρη σε αυτούς τους αποθηκευτές ενέργειας μπορεί να λειτουργήσει το συλλεκτικό ρολόι επί πενήντα ημέρες, ακόμη και αν βρίσκεται σε ακινησία, σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Το κούρδισμα γίνεται με ένα ειδικό ηλεκτροκατσάβιδο, που περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του απίστευτου ρολογιού, ενώ υπάρχει και ένδειξη των ενεργειακών αποθεμάτων, όπως με τις μπαταρίες των κινητών και των υπολογιστών. Στη δεξιά πλευρά λειτουργούν δύο κύλινδροι, με τον πάνω να δείχνει την ώρα και τον κάτω τα λεπτά.

Το εκπληκτικό ρολόι χειρός κοστίζει 265.800 ευρώ, δηλαδή το ένα τέταρτο μίας πραγματικής Ferrari LaFerrari και όσο ένα πανάκριβο supercar. Ωστόσο το γεγονός, ότι θα κατασκευαστούν συνολικά μόνον 50 κομμάτια, το κάνει ανάρπαστο μεταξύ των 499 κατόχων μίας LaFerrari, που θα ήθελαν βέβαια να οδηγούν το σπάνιο μοντέλο τους με ένα ασορτί έργο τέχνης στον καρπό τους.

HUBLOT MP-05 "LAFERRARI"

Best of internet